Previous slide
Next slide

Kirsikkakuppikakut

kirsikkakuppikakut
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Miksi kirsikan täytyisi löytyä kakun päältä kun sen voi piilottaa myös kakun keskelle? Nämä kausiherkut valmistuvat myös kirsikkasesongin ulkopuolella kunhan pakastimestasi löytyy kätkö siivottuja kirsikoita.

24 ANNOSTA
Valmisteluaika 35 minuuttia
Paistoaika: 20-25 minuuttia

500g kirsikoita (siivottuja)
1,5 dl voita
1,5 dl hienoa sokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl kirsikkabrandya
4 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vuoraa 12-paikkainen muffinivuoka paperivuoilla.

2. Vatkaa sähkövatkaimella voi, sokeri, sitruunankuori ja kirsikkabrandy kunnes seos on vaaleaa ja tasaista. Sekoita kananmunat mukaan yksi kerrallaan.

3. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää 3 dl jauhoista voisokeriseokseen ja sekoita kunnes seos on tasaista. Laita loput jauhoista syvälle lautaselle. Varmista, että kirsikat ovat kuivia, ja pyörittele niitä sitten jauhoissa.

4. Nostele kirsikat varovaisesti taikinan sekaan. Täytä vuoat niin, että taikinaa on kaksi kolmasosaa vuoasta.

5. Paista 20-25 minuuttia kunnes kuppikakut ovat kullanruskeita. Asettele vuoat viileään paikkaan jäähtymään. Tarjoa kuppikakut esimerkiksi kermavaahdon kanssa heti leivontapäivänä.