Previous slide
Next slide

Kotitekoinen ketsuppi

ketsuppi
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Jätä valmisketsuppi kauppaan – itse tehty maistuu paljon paremmalta. Ketsuppi on monipuolinen lisäke.

YHTEENSÄ 4,75 dl
Valmistelu: 15 minuuttia

4 l kypsiä tomaatteja kuorittuna, siemenettöminä ja pilkottuna
1 suuri kuutioitu keltainen paprika
1 suuri punainen paprika ilman siemeniä pilkottuna
1 ½ tl sellerinsiemeniä
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl maustepippuria
1 kanelitanko
2,5 dl fariinisokeria
1 rkl suolaa
3,75 dl omenaviinietikkaa
1 rkl paprikajauhetta

1. Sekoita tomaatteja, sipulia ja punaista paprikaa suurella paistinpannulla tai padassa miedolla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät. Murskaa kasvikset soseeksi sen jälkeen soseuttajalla tai siivilän läpi painaen. Siirrä kasvissose takaisin pannulle.

2. Kypsennä kasvissosetta hyvin kuumassa padassa ripeästi sekoittaen, kunnes se sakenee ja supistuu puoleen. Tässä kestää noin tunti.

3. Leikkaa leveysmitaltaan reilu 10 sentin neliö juustoliinasta, puuvillakankaasta tai kaksinkertaisesta sideharsosta. Aseta sellerinsiemenet, sinapinsiemenet, maustepippurit ja kanelitanko sen keskelle. Kerää reunat yhteen, jotta siitä muodostu pussi ja kiinnitä paistinarulla. Lisää maustepussi, fariinisokeri ja suola kasvisseokseen. Kypsennä seosta miedolla lämmöllä 25 minuuttia usein sekoittaen.

4. Sekoita omenaviinietikka ja paprika joukkoon. Jatka kypsentämistä sekoittaen, kunnes seos on paksua.

5. Lusikoi ketsuppi 3 kuumaan sterilisoituun 5 desilitran purkkiin. Jätä 0,3 cm ilmaa ketsupin ja kannen väliin. Pyyhi reunat, peitä ja upota purkkeja 10 minuuttia vedessä, jota kuumennetaan pikkuhiljaa kiehuvaksi. Viilennä ja kokeile ovatko purkit ilmatiiviitä painamalla kevyesti kannen keskeltä. Tiiviste toimii, jos painauma pysyy alhaalla. Jos se ei toimi, laita ketsuppi jääkaappiin ja käytä välittömästi.

6. Nimeä, merkitse päiväys ja säilytä viileässä sekä pimeässä paikassa korkeintaan vuosi. Ketsuppi on valmista syötäväksi viikon kuluttua. Säilytä ketsuppia jääkaapissa sen jälkeen, kun purkki on avattu.

Lue myös:

Oliiviöljy – 21 ällistyttävää hyötyä

18 ruoka-ainetta, jotka voivat pelastaa henkesi

Seitsemän herkullista muunnosta perinteisestä hampurilaisesta