Previous slide
Next slide

Kreikkalainen pinaatti-kananmuna-sitruunakeitto

kreikkalainen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kananmuna tuo sametinomaista pehmeyttä tähän klassiseen kreikkalaiseen kevätajan keittoon.

Baby-pinaatista keitto saa monia terveellisiä ravintoaineita. Sitruunan kuori ja mehu puolestaan antavat sekä keitolle että sitä maisteleville makunystyröille pientä lisäpotkua.

4 ANNOSTA
Valmisteluaika: 5 minuuttia
Keittoaika: 10 minuuttia

6 dl kana- tai kasvislientä
3 kevätsipulia ohueksi viipaloituna
3 murskattua valkosipulinkynttä
350 g hienonnettua baby-pinaattia
½ tl kuivattua oreganoa
1,5 dl keitettyä valkoista riisiä
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl sitruunamehua
Suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 iso kananmuna ja 2 valkuaista

1. Kaada pannulle puoli desiä kana- tai kasvislientä, kevätsipulit ja valkosipuli. Paista keskilämmöllä noin 2 minuuttia niin, että kevätsipulit pehmenevät.

2. Lisää loput liemestä pannulle. Lisää myös pinaatit ja oregano ja kiehauta. Vähennä lämpöä, peitä kattila ja anna hautua 3-4 minuuttia kunnes pinaatti pehmenee.

3. Sekoita mukaan riisi, sitruunankuori ja -mehu ja mausteita maun mukaan. Anna hautua miedolla lämmöllä.

4. Vatkaa kokonainen kananmuna ja munanvalkuaiset kevyeksi vaahdoksi lämpöä kestävässä kulhossa. Vatkaa sekaan myös desi keittoa. Lisää munasekoitus hautuvaan keittoon ja hämmennä niin, että kananmunat muodostavat säikeitä. Tarjoile heti.