Previous slide
Next slide

Lohi-parsakaalirisotto

lohiparsakaalirisotto
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Lohi sisältää runsaasti sydämelle, aivoille ja nivelille suotuisia omega-3-rasvahappoja. Siitä saa myös proteiinia ja sydäntä suojelevaa E-vitamiinia. Lohi on yksi harvoista ravintolähteistä, joka sisältää luita vahvistavaa D-vitamiinia.

4 hengelle
Valmistelu 10 minuuttia
Kypsennys 35 minuuttia

3 rkl oliiviöljyä
1 hienonnettu sipuli
3 murskattua valkosipulinkynttä
75 g risottoriisiä
1,3 l kalalientä
300 g nahatonta lohifileetä
250 g parsakaalinkukintoja
2 rkl parmesaaniraastetta
1 rkl tuoretta hienonnettua persiljaa

1. Kuumenna oliiviöljy suurella paistinpannulla. Lisää 1 hienonnettu sipuli ja paista miedolla lämmöllä 5 minuuttia tai kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää valkosipulinkynnet ja risottoriisi. Sekoita 1 minuutti ja lisää kalaliemi 2 desilitran erissä säännöllisesti sekoittaen. Anna jokaisen kauhallisen imeytyä riisiin, ennen kuin lisäät seuraavan. Tehtävässä kestää noin 25 minuuttia.

2. Paloittele tällä välin nahattomat lohifileet suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita lohi riisin sekaan, kun riisi on kypsynyt 12 minuuttia. Jatka riisin kypsentämistä vielä 6 minuuttia ja sekoita sen jälkeen  parsakaalin kukinnot joukkoon. Puolita suurimmat. Kypsennä 5 minuuttia tai kunnes lohi ja parsakaali ovat kypsyneet ja riisi on pehmeää pinnalta ja rapeaa sisältä.

3. Sekoita joukkoon  parmesaaniraaste ja siirrä neljälle lautaselle. Koristele silputulla tuoreella persiljalla ja tarjoile.

Yksi annos sisältää: 566 kcal, 26 g proteiinia, 64 g hiilihydraatteja joista 3 g sokereita, 25 g rasvaa josta 5 g tyydyttyneitä rasvahappoja, 3 g kuituja

Resepti on kirjasta Superruokaa helposti ja herkullisesti.