Previous slide
Next slide

Lohta vihannespedillä

lohtavihannespedilla
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Lehtikaali on herkullinen vihannes, jonka suuret lehdet ovat raakana sitkeitä, mutta keitettäessä tai paistettaessa muuttuvat pehmeiksi ja maukkaiksi.

4 annosta
Valmistelu: 15 minuuttia + jäähdytys
Kypsennys: 16 minuuttia

0,6 dl greippimehua
1 1/2 rkl sinappia
1 1/2 rkl hunajaa
1/4 tl chilihiutaleita
4 lohifileetä (170 g kukin)
680 g lehtikaalia, suuret varret poistettuna ja lehdet silputtuna
3 rkl oliiviöljyä
1/2 punainen paprika, siemenet poistettuna ja hienonnettuna
1/2 keltainen paprika, siemenet poistettuna ja hienonnettuna

1. Ota esiin iso astia, johon lohifileet mahtuvat vierekkäin. Yhdistä greippimehu, sinappi, hunaja ja chilihiutaleet astiassa. Lisää lohifileet astiaan ja kääntele marinadissa. Peitä astia ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.

2. Lämmitä uunin grillivastus. Kiehauta isossa kattilassa 2 litraa vettä. Lisää lehtikaali ja keitä 5 minuuttia. Valuta hyvin ja purista lehdistä liika vesi pois.

3. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää paprikat ja kuullota minuutin ajan. Lisää lehtikaali ja kuullota vielä noin 3 minuuttia kunnes vihannekset ovat pehmenneet. Siirrä pannu sivuun ja pidä lämpimänä.

4. Ota lohifileet marinadista ja asettele ne foliolla vuorattuun broileripannuun tai uuniritilälle nahkapuoli alaspäin. Ota marinadi talteen.

5. Grillaa fileitä uunin ylätasossa noin 3 minuuttia. Sivele fileet marinadilla. Grillaa vielä noin 3-4 minuuttia kunnes liha on läpikuultamatonta ja mureaa. Jos fileet ruskistuvat liikaa, siirrä uunin alemmalle tasolle. Tarjoa lohifileet lehtikaali-paprikapedin kera.