2,5 dl maitoa
25 g tuoretta hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
0,5 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
n. 5,5 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia tai voita
Pinnalle:
1 dl sulatettua margariinia tai voita
1 dl sokeria
100 g rouhittua mantelia
Koristeeksi:
1 pussi (n. 200 g) pehmeitä kivettömiä luumuja
vähän vettä
1–2 rkl sokeria
1. Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva.
2. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja kaneli.
3. Alusta taikinaan jauhot ja lopuksi pehmeä rasva.
4. Painele taikina jauhotetulla kädellä leivinpaperilla päällystetylle, reunalliselle uunipannulle.
5. Anna levyn kohota lämpimässä paikassa hyvin peitettynä.
6. Kiehauta sitten luumut sokerilla maustetussa vedessä ja anna jäähtyä.
7. Sekoita rasvasula, sokeri ja mantelirouhe. Ripottele manteliseos kohonneen pohjan päälle.
8. Leikkaa taikinapyörällä levy neliöiksi.
9. Pane jokaisen neliön keskelle luumunpuolikas.
10. Paista leivonnainen 225 asteessa uunin keskiosassa 15–20 minuuttia.