Previous slide
Next slide

Maapähkinävoikakut

maapahkina
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kuppikakku maapähkinävoilla? Kyllä, todellakin! Ne ovat yllättävä, amerikkalaishenkinen herkku, joka maistuu kaiken ikäisille. Maapähkinävoikonvehteja lisäämällä et tarvitse erillistä kuorrutusta.

16 ANNOSTA
Valmisteluaika: 15 minuuttia
Paistoaika: 25 minuuttia + jäähdytys

0,7 dl margariinia
0,7 dl maapähkinävoita
2,5 dl ruskeaa sokeria (tiiviisti mittaan painettuna)
2 kananmunaa
1 tl vaniljaesanssia
3,5 dl vehnäjauhoa
1 ¾ tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl maitoa
16 kpl maapähkinävoikonvehteja

1. Sekoita isossa kulhossa margariini, maapähkinävoi ja ruskea sokeri kunnes seos on kevyt ja kuohkea. Vatkaa munat seokseen huolellisesti yksi kerrallaan. Lisää vaniljaesanssi. Yhdistä erillisessä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa margariiniseokseen vatkaten hyvin joka lisäyksen välillä.

2. Täytä paperilla vuoratut muffinivuoat niin, että taikinaa on yksi neljäsosaa vuoasta. Paina maapähkinävoikonvehti jokaisen kuppikakun päällisen keskelle niin, että konvehdin reuna on samassa tasossa taikinan kanssa. Paista 180 asteessa 22-24 minuuttia tai kunnes kuppikakun reunasta kohti keskustaa pistettyyn tikkuun ei jää enää taikinaa. Anna valmiiden kuppikakkujen jäähtyä 10 minuuttia kunnes voit siirtää ne ritilälle tai muuhun viileään paikkaan jäähtymään täysin.