Previous slide
Next slide

Makoisat avokado-munakoisotornit

avokado
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Täyteläinen halloumijuusto antaa välimerellisen aromin näille pienille torneille, jotka saavat viekoittelevaa rakennetta ja makua auringon kypsyttämistä vihanneksista. Lisää vain tomaattisalaatti.

4 hengelle
Valmistelu 10 minuuttia
Kypsennys 12 minuuttia 

1 suuri munakoiso, noin 400 g
2 rkl oliiviöljyä
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 sitruunan kuori raastettuna ja ½ sitruunan mehu
2 kiinteää kypsää avokadoa
250 g halloumijuustoa
25 g mantelilastuja
 
Yksi annos sisältää • 465 kcal • 16 g proteiinia • 6 g hiilihydraatteja joista 4 g sokereita
• 42 g rasvaa josta 15 g tyydyttyneitä rasvahappoja • 6 g kuituja
 
VAIHTOEHTOISET VALMISTUSAINEET

• Kokeile halloumin tilalla grillijuustoa tai mozzarellaa. Grillijuusto pysyy kiinteänä myös kypsennyksen aikana, kun taas mozzarella sulaa kuumuudessa. Molempien maku on halloumia miedompi.
• Käytä 2 ruokalusikallista sitruunamehua, jos tuoreita sitruunoita ei ole saatavilla.
• Käytä pinjansiemeniä manteleiden sijaan.
• Tomaattiviipaleita voi grillata munakoisojen päällä. Käytä niitä manteleiden tai avokadoviipaleiden tilalla. Pinoa 1–2 tomaattiviipaletta jokaiseen torniin.
 
1 Lämmitä uuni 250 °C:seen ja kytke grillivastus päälle. Vuoraa uunipelti foliolla. Viipaloi munakoiso 12 siivuksi. Asettele munakoisot folion päälle. Sekoita oliiviöljy ja valkosipuli ja sivele seosta säästeliäästi munakoisojen päälle. Grillaa niitä uunissa 4 minuuttia, kunnes munakoisot ovat juuri alkaneet ruskistua. Käännä ne, sivele lisää öljyä ja grillaa vielä 4 minuuttia, kunnes munakoisot ovat pehmenneet.
 
2 Laita sitruunan kuori ja mehu matalaan astiaan. Leikkaa avokadot neljään osaan. Kuori ja leikkaa lohkot kolmeksi siivuksi. Valele sitruunamehua niiden päälle, jotta ne eivät tummu. Leikkaa halloumi 12 viipaleeksi.
 
3 Ripottele mantelilastut munakoisoille ja asettele jokaisen päälle kolme avokadosiivua. Laita niiden päälle vielä halloumia ja sivele torneihin jäljelle jäänyt öljy. Grillaa 4 minuuttia, kunnes juusto saa väriä.
 
Kokin vinkit

• Aseta alimmaiseksi suuri pala munakoisoa, jotta torni pysyy pystyssä. Laita seuraavaksi keskikokoisia siivuja avokadoa ja lopuksi pieni pala juustoa – tornit kaatuvat muuten.

• Mikäli uunin grillivastus ei lämmitä tasaisesti, järjestele torneja uudelleen niin että ne paistuvat joka puolelta.
 

AVOKADO

Toisin kuin useimmissa hedelmissä avokadoissa on paljon rasvaa – yhdessä avokadonpuolikkaassa noin 20 grammaa. Suurin osa rasvahapoista on kuitenkin terveellistä kertatyydyttymätöntä laatua, joka auttaa alentamaan veren kolesterolitasoa ja hellii sydäntä. Avokadoissa on myös paljon kuituja. Yksi puolikas täyttää neljänneksen päivän kuitutarpeesta.

Lue lisää:

Avokado-kalkkunawrapit

12 yllättävää faktaa avokadosta

18 ihanaa ruokaa, jotka voivat pelastaa henkesi