Valmistelut / kypsennys
30 minuuttia
4 annosta
600 g kuorittuja ja lohkottuja
jauhoisia perunoita
25 g voita
1 rkl piparjuuritahnaa
2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
3 hienonnettua kevätsipulin vartta
1 tlk (200 g) valutettua maissia
1 tlk (200 g) valutettuja tonnikalapaloja
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä, esimerkiksi rypsiöljyä
sitruunamajoneesia ja sitruunalohkoja tarjoamiseen
1. Valmista perunasurvos
Kypsennä perunoita kiehuvassa vedessä 15–20 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta vesi pois ja survo perunat kattilassa voin kanssa soseeksi.
2. Lisää makuaineet
Sekoita kuuman perunasoseen joukkoon piparjuuri, persilja, kevätsipuli ja maissi ja sekoita ainekset hyvin sekaisin. Lisää tonnikala sekä suolaa ja pippuria. Jäähdytä seosta hiukan.
3. Valmista kalapihvit
Muovaa seoksesta kahdeksan paksua pihviä, joiden halkaisija on noin 7 cm. Kääntele pihvit molemmin puolin vehnäjauhoissa.
4. Kypsennä tonnikalapihvit
Kuumenna öljy mieluiten pinnoitetussa, isossa paistinpannussa. Lisää kalapihvit ja kypsennä pihvejä keskilämmöllä 3–4 minuuttia molemmin puolin tai kunnes pihvit ovat kauniin ruskeita. Käännä pihvit varoen paistinlastalla ja kypsennä ne kahdessa erässä, ellei sinulla ole riittävän isoa pannua. Tarjoa pihvit kuumina sitruunamajoneesin ja sitruunalohkojen kanssa.
Lisämausteet
• Lisää seokseen hienonnettua vihreää maustepaprikaa, limetinkuoriraastetta, valkosipulia ja hienonnettua tuoretta korianteria.
• Tai lisää seokseen sitruunankuoriraastetta, hienonnettua persiljaa ja kapriksia.
Muunnokset
• Käytä pihveihin tonnikalan asemesta säilykelohta.
• Käytä persiljan sijaan 2 rkl vihreää pestoa.
• Jätä yrtit pois, mutta käytä tölkillinen maissia, jonka sekaan on lisätty punaista ja vihreää paprikaa.
Annoksen ravintosisältö
• 349 kcal (1460 kJ)
• 18 g proteiinia
• 15 g rasvaa (josta tyydyttynyttä rasvaa 4 g)
• 34 g hiilihydraattia
Ohje Valittujen Palojen keittokirjasta Vaivatonta arkiruokaa.
Lue lisää:
Papu-tonnikalakakkuja ja rucolasalaattia
Kasvis-tonnikalaburgerit
35 helppoa tapaa vähentää kaloreita