Previous
Next

Mustapapukeitto

mustapapukeitto
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Tulosta
Tämä keitto ei sisällä lihaa, mutta siinä on runsaasti proteiinia ja kuitua. Mustapapujen, kuminan ja korianterin makuja tasapainottavat smetana ja tomaatti. Jos pidät tulisesta, voit lisätä paprikan joukkoon yhden jalapeno-paprikan.

4 annosta
Esivalmistelut: 10 minuuttia
Keittoaika: 15 minuuttia

2 tl kasviöljyä
1 vihreä paprika kuutioituna ilman siemeniä
2 viipaloitua kevätsipulia
3 murskattua valkosipulinkynttä
1 purkki (550 g) mustapapuja, huuhdeltuina
3 3/4 dl kanalientä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua kuminaa
2 rkl vähärasvaista smetanaa
1/2 dl kuutioitua tomaattia

1. Kuumenna öljy keskikokoisessa kattilassa. Lisää paprika, sipuli ja valkosipuli ja paista 2 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää pavut, kanaliemi, korianteri ja kumina. Kiehauta, alenna lämpöä ja hauduta 5 minuuttia.

2. Siirrä puolet keitosta tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Kaada soseutettu keitto takaisin kattilaan ja lämmitä uudelleen. Annostele keitto kulhoihin ja viimeistele smetanalla ja tomaattikuutioilla.