Previous slide
Next slide

Näin grillaat täydellisen pihvin

pihvit
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Grillipihvi - jo pelkkä sana saa suun kostumaan! Auttaaksemme sinua valmistamaan pihvistäsi yhtä herkullisen kuin kuvitelmissasi olemme koonneet yhteen ammattilaisten valmistelu- ja kypsennysohjeet sekä viisi maukasta marinadia.

• Valitse pihvi, joka on vähintään 3 cm paksu, mieluummin 5 cm. Tätä ohuempaa on hankala saada pysymään mehukkaana. Jos pihvi taas on kovin paksu, sen sisus on hankala kypsentää kärventämättä pintaa tai kuivattamatta pihviä.

• Siisti rasvat pihvin reunoilta niin, ettei rasvaa ole missään yli sentin kerrosta.

• Leikkaa pihviä reunustavaan rasvaan viilto 4 cm välein. Näin estät pihviä käpristymästä grillaamisen aikana.

• Anna pihvisi lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen grillaamista. On hankalampi saavuttaa haluttua kypsyysastetta, jos isket jääkaappikylmän pihvin kuumalle grillille.

• Grillaa kuumalla grillillä. Parhaan koostumuksen ja maun saat, kun pinta tirisee ja sisus jää vaaleanpunaiseksi.

• Älä kääntele pihviä edestakaisin. Riittää, että grillaat pihvin kumpaakin puolta muutaman minuutin ajan.

• Käytä lihalämpömittaria tarkistaaksesi kypsyyden: medium miinus 62 astetta, medium 71 astetta, kypsä 77 astetta.

• Anna pihvin vetäytyä aina vähintään 5 minuuttia grillaamisen jälkeen, jotta nesteet jakautuvat tasaisesti pihvin sisällä.

• Naudanliha ja suola ovat parhaita kaveruksia. Yksinkertaisimmillaan voit hieroa pihviin öliiviöljyä ja sirotella päälle suolaa sekä mustapippuria makusi mukaan.

• Toinen maustamisen tapa on kuivahieronta. Kuivahierontaan käytetään mausteseoksia, joissa on usein chiliä, suolaa, pippuria, valkosipulijauhetta ja muita yrttejä tai mausteita. Kuivahieronta sopii erityisesti porsaanlihalle, jossa on vähemmän makua kuin naudanlihassa. Mutta jos pidät mausteisesta tai tulisesta ruoasta, hiero lihan kuivaan pintaan mausteita kummallekin puolelle ennen grillaamista.

• Vinkki äärimmäiseen makunautintoon (jos et pelkää kaloreita): Pistä nokare voita pihvin päälle grillaamisen jälkeen. Sula voi rikastaa makuja. Tämä on paljon käytetty kikka ravintoloissa.

• Pihvi on mahtavaa marinoituna. Anna sen liota marinadissa vähintään 30 minuuttia. Suosittelemme testaamaan jotakin näistä:

Kreikkalainen
Oreganoa, timjamia, oliiviöljyä, sitruunamehua, valkosipulijauhetta, ruskeaa sokeria, sipulijauhetta

Dijon
Oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa, Dijon-sinappia, soijakastiketta, Worcestershire-kastiketta, valkosipulimurskaa, Tabascoa tai vastaavaa

Miso
Punaviinietikkaa, silputtua valkosipulia, keltaista misoa, ruskeaa sokeria, tuoretta mustapippuria

Aasialainen BBQ
Appelsiinimehua, ruskeaa sokeria, riisiviinietikkaa, soijakastiketta, chilitahnaa, kalakastiketta, silputtua valkosipulia

Olut
Tummaa olutta, valkosipulia, silputtua punasipulia, Worcestershire-kastiketta, Tabascoa, limemehua, ruskeaa sokeria, sinappia, oliiviöljyä, suolaa

Lue lisää: 

12 ruoka-ainetta, joita et ole vielä kokeillut grillata, mutta sinun pitäisi

Kuinka grillata kananliha oikeaoppisesti?

Kuinka grillata kala oikeaoppisesti?