Previous slide
Next slide

Näin kypsytät avokadon 10 minuutissa

avokado
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Claire Nowak
Tarvitset vain muovikelmua ja mikroaaltouunin. Ja avokadon.

Avokadot ovat internetin suosikkihedelmä. Klikkaapa mitä hyvänsä, kohtaa kiivaita keskusteluja niiden terveellisyydestä, korkeasta hinnasta ja siitä, ovatko ne oikeastaan hedelmiä vai vihanneksia.

Mutta ahmitpa niin paljon avokadoa paahtoleivän päällä, että menetät mahdollisuutesi ostaa oman kodin, tai et, tätä hedelmää kannattaa kuitenkin nauttia – se nimittäin pursuaa ravinnollisia hyötyjä ja auttaa kauneudenhoidossa.

Vaikein osuus on löytää paras avokado. Kun avokadot ovat kypsiä, ne täytyy käyttää kahden tai kolmen päivän sisällä tai ne ehtivät pahentua. Parasta onkin ostaa avokado, joka ei vielä ole aivan kypsä, ja auttaa prosessia eteenpäin. Niin säästät sekä aikaa että rahaa – mutta älä heitä avokadojasi jääkaappiin, sillä ne on paras säilyttää huoneenlämmössä. (Mainitsimmehan, että avokadot ovat kalliita!) Näin voit kypsyttää avokadot kotioloissa:

Jos avokado ei ole aivan kypsä eikä kova:

Kypsä avokado vain kahdessa minuutissa?! Kyllä, se on mahdollista, kiitos tämän Taste of Home –niksin. Halkaise hedelmä pituussuunnassa ja poista siemen. Kääri kumpikin puolikas mikroon sopivaan muovikelmuun. Lämmitä puolikkaita mikrossa suurella teholla kaksi minuuttia. Kun ne ovat kyllin viileitä käteen otettavaksi, huuhtele niitä kylmässä vedessä, jotta ne lakkaavat keittymästä.

Jos avokado on kivikova:

Kääri kokonainen avokado alumiinifolioon ja laita se uunipellille 200-asteiseen uuniin 10 minuutiksi. (Huomio: Jos avokado on liian kova, se voi  pehmentyäkseen vaatia jopa tunnin uunissa. Tarkista se viiden minuutin välein, jos se ei ole kypsynyt 10 minuutin kuluessa.) Sitten voit ottaa uunista pehmeän avokadosi. Laita se muutamaksi minuutiksi jääkaappiin viilentymään.

Jos sinulla on aikaa:

Pidä avokadosi suljetussa paperipussissa omenan kanssa. Tee pussiin reikiä hammastikulla ja jätä se huoneenlämpöön. Hedelmän pitäisi kypsyä 1-3 päivän kuluessa.

Miten tämä on mahdollista?

Avokadot (sekä omenat ja kiivit) tuottavat etyleenikaasua, joka auttaa niitä kypsymään. Kun avokado peitetään kääreellä tai pidetään paperipussissa, etyleeni keskittyy sen ympärille ja nopeuttaa kypsymisprosessia. Kiitos tieteen, voit siis syödä tuoretta guacamolea missä ja milloin tahansa haluatkin.

Lue lisää:

12 yllättävää faktaa avokadosta

18 ihanaa ruoka-ainetta, jotka voivat pelastaa henkesi

Avokadokalkkunawrapit