16 annosta
Esivalmistelut: 20 minuuttia
Keittoaika: 3 tuntia
1 rkl kasviöljyä
1,5 kg naudan potkaa tai häränhäntää parin sentin paksuisina paloina
6 suurta porkkanaa kuorittuina ja viipaloituina
4 viipaloitua sellerinvartta
2 keskikokoista sipulia suurehkoina paloina
3 murskattua valkosipulinkynttä
2 tölkkiä (2×800 g) tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua meiramia
1 tl kuivattua timjamia
2 keskikokoista perunaa kuorittuina ja kuutioituina
2 keskikokoista palsternakkaa kuorittuina ja kuutioituina
3 keskikokoista naurista kuorittuina ja kuutioituina
500 g vihreitä papuja suupalan kokoisiksi leikattuina
3 3/4 dl tuoretta tai pakastettua maissia
2 1/2 dl tuoreita tai pakastettuja herneitä
1/2 dl pilkottua tuoretta persiljaa
1. Kuumenna öljy 8 litran padassa lieden keskilämmöllä. Paista lihaa käännellen sitä noin 10 minuuttia tai kunnes palat ovat ruskistuneet. Siirrä lihat lautaselle.
2. Laita pataan porkkanat, sipulit ja valkosipuli ja paista 15 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää 3 litraa vettä, tomaattimurska, suola, pippuri, oregano, meirami ja timjami.
3. Lisää lihat taas pataan ja nosta lämpöä niin että keitto alkaa kiehua. Vähennä lämpöä ja anna kiehua ilman kantta 2 1/2 tuntia tai kunnes liha on kypsää. Sekoita välillä ja kuori pinnalta vaahtoa. Siirrä lihanpalat reikäkauhalla leikkuulaudalle. Kun ne ovat jäähtyneet hiukan, poista luut ja leikkaa liha sopiviksi suupaloiksi. Laita lihat takaisin pataan.
4. Lisää perunat, palsternakat, nauriit ja pavut ja anna kiehua ilman kantta 10 minuuttia. Lisää maissi ja herneet ja keitä vielä 5 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää persilja ja tarjoile.