Previous
Next

Papu-tonnikalakakkuja ja rucolasalaattia

df21_011
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Tulosta
Nämä ihanat kakut on tehty tölkkitonnikalasta ja tarhapavuista, ja niissä on rapea korppujauhokuori. Sitruunalla maustettu rucolasalaatti antaa pippurista potkua.

4 HENGELLE
Valmistelu: 45 minuuttia
Kypsennys: 25 minuuttia

2 tl oliiviöljyä
1 silputtu keskikokoinen sipuli
2 pilkottua selleritankoa
1 tölkki (4,25 dl) tarhapapuja
1 tölkki (1,8 dl) tonnikalaa vedessä
2 suurta valkuaista hieman vatkattuna
3,75 dl täysjyväkorppujauhoja
2 rkl silputtua tuoretta tilliä tai 1 ½ tl kuivattua tilliä
1 rkl sitruunamehua suolaa ja pippuria maun mukaan

Salaatinkastike
3 rkl sitruunamehua
1 murskattu valkosipulinkynsi
suolaa ja pippuria maun mukaan
3 rkl oliiviöljyä
1,5 l pestyä, kuivattua ja silputtua rucolaa
2,5 dl puolitettuja kirsikkatomaatteja
1 rkl vähärasvaista majoneesia
2 tl huuhdottuja ja silputtuja kapriksia

1. Esilämmitä uuni 220 asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperi.

2. Kuumenna 1 tl öljyä suurella paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää sipuli ja selleri. Kypsennä sekoitellen 3–5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.

3. Murskaa pavut suuressa kulhossa. Lisää tonnikala, 1 valkuainen, 1,25 dl korppujauhoja, tilli, sitruunamehu, suola, pippuri ja sipulisekoitus. Sekoita.

4. Laita jäljellä olevat korppujauhot laakeaan astiaan sekä valkuainen toiseen laakeaan astiaan. Tee papuseoksesta 8 kakkua käyttämällä reilu 0,5 dl seosta per kakku. Ne saavat olla noin 1,5 cm paksuja. Sivele jokaiselle kakulle valkuaista ja sirottele päälle korppujauhoja.

5. Kuumenna 1 tl öljyä suurella paistinpannulla miedolla lämmöllä. Lisää tonnikalakakut ja ruskista noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat sisältäkin kuumia.

6. Valmista salaatinkastike: Vatkaa sitruunamehu, valkosipuli, suola ja pippuri pienessä kulhossa. Vispaa varovasti öljy sekaan. Sekoita rucola ja kirsikkatomaatit 3 ruokalusikalliseen kastiketta suuressa kulhossa. Vispaa majoneesi lopun salaatinkastikkeen joukkoon ja sekoita mukaan kaprikset.

7. Jaa salaatti neljälle lautaselle. Asettele jokaiselle salaattiannokselle 2 kakkua ja valele päälle loput salaatinkastikkeesta.