4 hengelle
Valmistelu 15 minuuttia
Marinointi 30 minuuttia
Raasta 2 porkkanaa ja 1 pieni kypsä punajuuri suureen tarjoilukulhoon.
Valmista ranskalainen salaatinkastike yhdistämällä 3 ruokalusikallista oliiviöljyä, 1/2 ruokalusikallista valkoviinietikkaa, 1/2 ruokalusikallista balsamietikkaa, 1/2 teelusikallista sinappia, ripaus sokeria ja hieman suolaa ja pippuria.
Lisää 3 ruokalusikallista rusinoita, 2 ruokalusikallista cashewpähkinöitä ja 4 ruokalusikallista ranskalaista salaatinkastiketta tarjoilukulhoon.
Hienonna 2 punaista omenaa (älä kuori niitä). Sekoita omenat salaatin joukkoon. Varmista, että omenat peittyvät salaatinkastikkeeseen, etteivät ne tummu.
Marinoi salaattia 30 minuuttia ennen tarjoilua.
KOKIN VINKIT
Kun kypsennät raakaa punajuurta, laita pieni kokonainen punajuuri lävikköön kattilassa kiehuvan veden päälle. Höyrytä 15 minuuttia tai kunnes punajuuri on kypsä mutta yhä kiinteä. Huuhdo se kylmällä juoksevalla vedellä ennen kuorimista. Anna jäähtyä ennen raastamista. Älä kypsennä punajuurta liikaa, koska pehmeä punajuuri ei ole helppo raastettava ja salaatin rapeus katoaa.
Yksi annos sisältää: 131 kcal, 1 g proteiinia, 6 g hiilihydraatteja joista 6 g sokereita, 11 g rasvaa josta 2 g tyydyttyneitä rasvahappoja, 2 g kuituja
Lue lisää: