Previous slide
Next slide

Portugalilainen lehtikaalikeitto makkaralla

lehtikaalikeitto
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Mausteisten makkaroiden, tuoreen lehtikaalin, porkkanoiden ja punaisen paprikan yhdistelmä takaa täyteläisen maun ja runsaan aterian.

8 annosta
Esivalmistelut: 15 minuuttia
Keittoaika: 55 minuuttia

250 g tulisia italialaistyyppisiä kalkkunamakkaroita
1 rkl kasviöljyä
1 pieni sipuli suurehkoina paloina
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl kanelia
1/2 tl jauhettua maustepippuria
1 tl suolaa
125 g tuoretta lehtikaalia ilman lehtiruoteja, revittynä pieniksi paloiksi
2 kuorittua porkkanaa pituussuunnassa puolitettuina ja ohueksi viipaloituina
1 pieni punainen paprika kuutioituna ilman siemeniä
2 tölkkiä (2×410 ml) vähäsuolaista rasvatonta kanalientä
1 tölkki (540 ml) kikherneitä huuhdeltuina
125 g raastettua parmesaania

1. Laita makkarat pieneen paistinpannuun ja pohjalle puoli senttiä vettä. Pistele makkaroita veitsenkärjellä. Keitä hiljalleen välillä käännellen, kunnes vesi on haihtunut, noin 8 minuuttia. Paista makkarat ruskeiksi, noin 5 minuuttia. Ota ne sitten pannulta ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Leikkaa pois repsottavat kuorenpalat ja viipaloi makkarat sentin paksuisiksi viipaleiksi.

2. Kuumenna öljy suuressa kattilassa lieden keskilämmöllä. Lisää sipuli ja paista kunnes se on pehmeää ja kullanruskeaa, noin 7 minuuttia. Lisää valkosipuli, kaneli, maustepippuri ja suola. Paista vielä minuutti.

3. Lisää sitten lehtikaali, porkkanat, paprika ja kanaliemi. Lisää makkaraviipaleet joukkoon. Keitä kansi raollaan, kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin puoli tuntia.

4. Lisää kikherneet ja lämmitä uudelleen. Koristele annokset juustolla.