Valmistelut 10 minuuttia
Kypsennys 15 minuuttia
4 annosta
2 rkl punaherukkahyytelöä
2 tl dijoninsinappia
4 tl hienonnettuja tuoreita rosmariininlehtiä
4 vähärasvaista lampaankyljystä, yht. 700 g
3–4 rkl oliiviöljyä
1 ohuesti viipaloitu munakoiso, 600 g
8 viipaletta ciabattaa
(tuoreita punaisia viinimarjoja koristeluun)
1. Valmista kuorrute
Sekoita pienessä kattilassa miedolla lämmöllä kuumentaen punaherukkahyytelö, sinappi ja rosmariininlehdet. Kuumenna grilli kuumimmilleen.
2. Grillaa kyljykset ja munakoiso
Asettele lampaankyljykset grilliritilälle, sivele kevyesti öljyllä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä munakoisoviipaleet kyljysten väleihin ja sivele nekin öljyllä. Grillaa aineksia 6–8 minuuttia kääntäen lampaankyljyksiä kerran ja munakoisoviipaleita tarpeen mukaan, kunnes ne ovat kullankeltaisia.
3. Lisää kuorrute
Sivele lampaankyljykset kuorrutteella ja grillaa niitä vielä kaksi minuuttia. Käännä kyljykset ja sivele toinenkin puoli. Grillaa 1–2 minuuttia.
4. Grillaa leipäviipaleet
Sivele leipäviipaleet öljytilkalla ja nosta nekin grilliritilälle. (Nosta valmiit munakoisoviipaleet pois ja pidä niitä lämpiminä.) Grillaa leipiä molemmin puolin niin, että ne saavat väriä.
5. Tarjoa
Kuumenna jäljellä oleva kuorrute uudestaan lähes kiehuvaksi. Asettele lampaankyljykset ja munakoisoviipaleet lautasille ja lusikoi kuorrute kyljysten päälle. Tarjoa annokset leivän kanssa ja halutessasi punaherukoilla koristeltuina.
Annoksen ravintosisältö
• 502 kcal (2098 kJ) • 36 g proteiinia • 21 g rasvaa (josta tyydyttynyttä rasvaa 6 g) • 40 g hiilihydraattia
Ohje Valittujen Palojen keittokirjasta Vaivatonta arkiruokaa.