Previous slide
Next slide

Seesamijuustokierteet

bbc_292_1_de
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Rapeat juustotikut maistuvat herkullisilta tuoreina mutta säilyvät viisi päivää ilmatiiviissä rasiassa – jos niitä riittää niin pitkään!

YHTEENSÄ 40 kpl
Valmistelu: 10 minuuttia
Paistoaika: 15 minuuttia

1,3 dl täysjyvävehnäjauhoja
1,3 dl vehnäjauhoja
3 rkl pehmeää voita
3 rkl vasta raastettua parmesaania
1 suuri kananmuna
2 rkl maitoa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl seesaminsiemeniä

1. Laita leivinpaperia kahdelle uunipellille. Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Siivilöi jauhot ja hyppysellinen suolaa kulhoon. Lisää siivilään mahdollisesti jääneet jauhot. Murusta voi jauhojen sekaan ja lisää juusto.
2. Vatkaa kananmuna ja maito. Siirrä 1 tl munamaitoa sivuun ja sekoita loput kuivien ainesten joukkoon taikinaksi. Vaivaa taikinaa hetki jauhotulla työtasolla, kunnes se on sileää.
3. Ripottele paprikajauhetta jauhotetulle työtasolle. Kaulitse taikinasta neliö (20 cm). Silottele reunat.
4. Sipaise taikinalle loput munamaidosta ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Puolita ja leikkaa taikina sitten 10 cm:n pituisiksi ja 1 cm:n levyisiksi tikuiksi.
5. Kierrä tikkuja ja laita ne uunipellille. Paina kevyesti tikkujen päitä, etteivät ne kierry auki uunissa.
6. Paista 15 minuuttia tai kunnes tikut ovat saaneet väriä ja rapeutuneet. Jäähdytä niitä hetki ja tarjoile lämpiminä. Voit myös jäähdyttää ne kauttaaltaan ja säilöä ilmatiiviissä rasiassa.