Previous slide
Next slide

Seitsemän loistavaa lammasreseptiä

lammaskebab
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Lammas on pääsiäisen perinneruoka. Herkullisesta lampaanlihasta voit valmistaa mitä moninaisempia aterioita ja juhlavia makuelämyksiä.

Lampaasta on myös niin moneksi, että se ansaitsee paikkansa vakiovalmistettaviesi joukossa. Tässä muutama luova mutta yksinkertainen resepti joihin sinunkin perheesi voisi rakastua. Kokeile vaikka heti tänä viikonloppuna!

Marinoidut lammaskebabit ja grillatut vihannekset

Grillattuna lammas loistaa parhaimmillaan. Lisää maukkautta käyttämällä korianteria, limeä, minttua ja kuminaa. Tämä alkuruoka kruunaa lämpimän päivän!
Resepti

Kesäkurpitsaveneet lammastäytteellä

Lammas maistuu upealta myös jauhettuna ja paistettuna. Tässä herkullisessa ruokalajissa mehevä lampaan jauheliha yhdistetään upeisiin makuihin ja paistetaan kesäkurpitsaveneiden täytteenä.
Resepti

Maalaislammas ja vihannespaistos

Lammas on maultaan vahvempaa kuin useat muut lihat. Siksi pienikin määrä voi kantaa pitkälle. Tämä tukeva ateria tarjoaa enemmän kasviksia kuin lihaa, mutta lammas maistuu joka haarukallisessa.
Resepti

Kreikkalaista lammasta ja munakoisoa

Harva ruokakulttuuri arvostaa lammasta yhtä paljon kuin kreikkalainen keittiö. Tuoreet yrtit, tomaatit ja reilu silaus valkosipulia tuovat tähän paistettuun alkupalaan aitoja välimerellisiä makuja. Annos on moussakan tyylinen, mutta riisin sijasta käytetään orzo-pastaa.
Resepti

Pitkään haudutettua burgundi-lampaanpotkaa

Jotkut lihankappaleet on tarkoitettu nopeasti grillattavaksi, kun taas joidenkin valmistamiseen on parempi käyttää tuntitolkulla aikaa. Tässä reseptissä lampaanpotka muhii viinin, vihanneksien ja yrttien seurassa kahdeksan tunnin ajan. Lopputulos on yhdistelmä mahtavaa makua ja mureutta, josta kaikki nauttivat täysin rinnoin.
Resepti

Lampaanlihaburgereita hedelmärelissin kera

Oletko koskaan kokeillut lammasburgeria? Tätä hampurilaista maistettuasi et ehkä himoitsekaan naudanlihasta valmistettua pihviä samalla tavalla kuin ennen. Lammasversion makumaailmaan yhdistyvät hienovaraiset muskotin ja timjamin aromit. Annoksesta löydät myös sipulia ja raastettua porkkanaa.
Resepti

Chililammasta pitaleivän sisällä

Kuinka herkullista ja yksinkertaista lampaanliha voi ollakaan? Ohuet lammassuikaleet paistetaan rasvassa ja paritetaan ihanien makujen kanssa: inkivääriä, valkosipulia, minttua ja tulista kastiketta. Koko komeus ahdetaan maukkaan pita-taskun väliin. Käsin ahmittavan hyvää!
Resepti

Lue lisää:

Kuinka grillata porsaanliha oikeaoppisesti?

Kuinka grillata kananliha oikeaoppisesti?

Kuinka kauan liha säilyy jääkaapissa?