Lampaasta on myös niin moneksi, että se ansaitsee paikkansa vakiovalmistettaviesi joukossa. Tässä muutama luova mutta yksinkertainen resepti joihin sinunkin perheesi voisi rakastua. Kokeile vaikka heti tänä viikonloppuna!
Marinoidut lammaskebabit ja grillatut vihannekset
Grillattuna lammas loistaa parhaimmillaan. Lisää maukkautta käyttämällä korianteria, limeä, minttua ja kuminaa. Tämä alkuruoka kruunaa lämpimän päivän!
Resepti
Kesäkurpitsaveneet lammastäytteellä
Lammas maistuu upealta myös jauhettuna ja paistettuna. Tässä herkullisessa ruokalajissa mehevä lampaan jauheliha yhdistetään upeisiin makuihin ja paistetaan kesäkurpitsaveneiden täytteenä.
Resepti
Maalaislammas ja vihannespaistos
Lammas on maultaan vahvempaa kuin useat muut lihat. Siksi pienikin määrä voi kantaa pitkälle. Tämä tukeva ateria tarjoaa enemmän kasviksia kuin lihaa, mutta lammas maistuu joka haarukallisessa.
Resepti
Kreikkalaista lammasta ja munakoisoa
Harva ruokakulttuuri arvostaa lammasta yhtä paljon kuin kreikkalainen keittiö. Tuoreet yrtit, tomaatit ja reilu silaus valkosipulia tuovat tähän paistettuun alkupalaan aitoja välimerellisiä makuja. Annos on moussakan tyylinen, mutta riisin sijasta käytetään orzo-pastaa.
Resepti
Pitkään haudutettua burgundi-lampaanpotkaa
Jotkut lihankappaleet on tarkoitettu nopeasti grillattavaksi, kun taas joidenkin valmistamiseen on parempi käyttää tuntitolkulla aikaa. Tässä reseptissä lampaanpotka muhii viinin, vihanneksien ja yrttien seurassa kahdeksan tunnin ajan. Lopputulos on yhdistelmä mahtavaa makua ja mureutta, josta kaikki nauttivat täysin rinnoin.
Resepti
Lampaanlihaburgereita hedelmärelissin kera
Oletko koskaan kokeillut lammasburgeria? Tätä hampurilaista maistettuasi et ehkä himoitsekaan naudanlihasta valmistettua pihviä samalla tavalla kuin ennen. Lammasversion makumaailmaan yhdistyvät hienovaraiset muskotin ja timjamin aromit. Annoksesta löydät myös sipulia ja raastettua porkkanaa.
Resepti
Chililammasta pitaleivän sisällä
Kuinka herkullista ja yksinkertaista lampaanliha voi ollakaan? Ohuet lammassuikaleet paistetaan rasvassa ja paritetaan ihanien makujen kanssa: inkivääriä, valkosipulia, minttua ja tulista kastiketta. Koko komeus ahdetaan maukkaan pita-taskun väliin. Käsin ahmittavan hyvää!
Resepti
Lue lisää:
Kuinka grillata porsaanliha oikeaoppisesti?