Previous slide
Next slide

Vapun paras sima

sima
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Näin valmistat itse vapun maistuvimman siman. Helppo ja takuuvarma ohje!

8 l vettä
½ kg fariinisokeria
½ kg sokeria
1 dl siirappia
2 viipaloitua sitruunaa
1/8–1/4 tl tuorehiivaa

Pulloihin:
2–3 rusinaa
¼ tl sokeria/pullo

1. Kiehauta osa vedestä ison kattilan pohjalla ja sekoita siihen sokerit ja siirappi. Jätä ne liukenemaan.

2. Lisää loput vedestä sekä sitruunaviipaleet ja sekoita.

3. Ota tilkka kädenlämpöiseksi jäähtynyttä nestettä kuppiin ja liuota siihen hiiva. Kaada neste takaisin muun siman joukkoon ja jätä sima käymään kannella tai paperilla peitettynä yön ajaksi.

4. Nosta sitruunaviipaleet pois siman pinnalta. Pullota sima puhtaisiin pulloihin, joiden pohjalla on pari rusinaa sekä ¼ tl sokeria. Sulje pullot ja jätä sima käymään taas muutamaksi tunniksi. Juoma on valmista, kun rusinat nousevat pintaan (1–3 vuorokautta).

5. Vie pullot sen jälkeen kylmään. Tarjoa sima hyvin jäähdytettynä.

Vinkkejä siman valmistamiseen:

  • Simaan saa uutta makua, kun lisää kiehuvaan veteen pari palaa tuoretta inkivääriä ja lopuksi sokerit. Siman maku paranee kun sekä valmistutastiat että pullot ovat hyvin puhtaita.
  • Pese sitruunatkin kuumassa vedessä harjaten.
  • Hiiva toimii myös viileässä, mutta hitaammin kuin huoneenlämmössä. Voit siis käyttää siman myös viileässä huoneessa tai vaikkapa jääkaapissa. Tällöin valmistusaika pitenee, mutta simasta tulee pienikuplaista ja kuohuvaa.

Lue lisää: 

Nopeat pikamunkit

Mocktail-reseptejä

Tiesitkö tämän inkivääristä