Valmistelut 10 minuuttia
Kypsennys 15 minuuttia
4 annosta
4 paksua vähärasvaista porsaanleikettä, yhteensä 880 g
50 g murennettua sinihomejuustoa, esimerkiksi roquefortia
1⁄2 sitruunan raastettu kuori
1 rkl öljyä
2 rkl hienonnettua tuorettarosmariinia
225 g pieniä pinaatinlehtiä
1 tl vastaraastettua muskottipähkinää
sitruunalohkoja tarjoamiseen
1. Valmistele leikkeet
Halkaise leikkeet terävän veitsen kärjellä rasvaiselta puolelta ”taskuiksi” niin, että ne jäävät toisesta reunastaan kiinni.
2. Lisää täyte
Sekoita yhteen sinihomejuustomurut ja sitruunankuoriraaste. Jaa täyte leikkeiden sisään ja paina ne uudelleen hyvin kiinni.
3. Kypsennä leikkeet
Sivele leikkeet kevyesti öljyllä molemmin puolin ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Kuumenna öljy paistinpannulla kuumaksi, alenna lämpö keskilämmölle ja lisää leikkeet pannuun. Kypsennä niitä molemmin puolin 6–7 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja täysin kypsiä. Ripottele pinnalle lopuksi rosmariininlehdet ja kääntele leikkeitä muutaman kerran niin, että ne maustuvat.
4. Kypsennä pinaatti
Nosta leikkeet pannusta ja pidä kuumina. Lisää pannuun pinaatinlehdet ja sekoita, kunnes lehdet pehmenevät. Jaa pinaatti lautasille.
5. Tarjoa
Nosta porsaanleikkeet lautasille ja sirottele annosten päälle raastettua muskottipähkinää. Tarjoa välittömästi sitruunalohkojen kera.
Muunnokset
• Käytä roquefortin asemesta jotakin muuta sinihomejuustoa, esimerkiksi gorgonzolaa.
• Vaihda porsaanleikkeet vasikanleikkeisiin.
• Kokeile täytteenä brietä tai camembertia, jonka maustat 1 rkl:lla makeaa chilikastiketta, tai cheddaria, jonka maustat 1 rkl:lla hedelmärelishiä, tai ricottaa, jonka maustat tuoreilla basilikanlehdillä, tai murennettua fetaa, jonka maustat 1 rkl:lla hienonnettua tuoretta timjamia.
Annoksen ravintosisältö
• 463 kcal (1931 kJ) • 66 g proteiinia • 19 g rasvaa (josta tyydyttynyttä rasvaa 7 g) • 4 g hiilihydraattia
Ohje Valittujen Palojen keittokirjasta Vaivatonta arkiruokaa.