18 ANNOSTA
Valmisteluaika: 15 minuuttia
Paistoaika: 25 minuuttia + jäähdytys
3 dl vehnäjauhoa
2 dl sokeria
0,5 dl leivontaan sopivaa kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
2 kananmunaa
1,5 dl vettä
0,7 dl rypsiöljyä tai muuta kasviöljyä
1 rkl väkiviinaetikkaa
1 tl vaniljaesanssia
Täyte:
1 pkt tuorejuustoa (n. 250g)
0,7 dl sokeria
1 kevyesti vatkattu kananmuna
1/8 tl suolaa
2 dl puolimakeita suklaahippuja
2 dl hienonnettuja saksanpähkinöitä
1. Sekoita jauhot, sokeri, kaakao, ruokasooda ja suola isossa kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa yhteen kananmunat, vesi, öljy, etikka ja vaniljaesanssi. Yhdistä seokset ja sekoita hyvin.
2. Kaada seos 18 voideltuun tai paperilla vuorattuun muffinivuokaan. Tehdäksesi täytteen yhdistä tuorejuusto ja sokeri kunnes ne sekoittuvat. Lisää kananmuna ja suola ja sekoita hyvin. Nostele mukaan suklaahiput. Laita seosta ruokalusikoiden avulla kuppikakkujen keskelle. Ripottele päälle pähkinöitä.
3. Paista 180 asteessa 25-30 minuuttia tai kunnes kakkuun (ei täytteeseen!) pistettyyn tikkuun ei jää enää taikinaa. Anna valmiiden kuppikakkujen jäähtyä 10 minuuttia kunnes voit siirtää ne viileään jäähtymään täysin. Säilytä jääkaapissa.