Previous slide
Next slide

Suomalainen perunasalaatti

suomalainenperuna
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Valmista itse suomalainen perunasalaatti.

Perunasalaatti

4–6 annosta

6–8 kiinteää perunaa
vettä, suolaa
1 pieni, hienonnettu sipuli
10 cm ohuesti suikaloitua purjoa
2 kuutioitua maustekurkkua
1–2 kuutioitua omenaa (poista siemenkota)
3 rkl kapriksia
1/4 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria

Kastike:
1 dl majoneesia
1 tlk (2 dl) ranskankermaa
1 rkl mietoa sinappia
ripaus sitruunapippuria
suolaa, sokeria
(silputtua ruohosipulia)

1. Keitä perunat kuorineen lähes kypsiksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä, kuori ja kuutioi.

2. Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita kahdella lusikalla nostellen. Mausta seos suolalla ja valkopippurilla.

3. Sekoita kastikkeen ainekset.

4. Kaada kastike salaattiin ja sekoita varoen. Peitä kulho kelmulla. Nosta perunasalaatti jääkaappiin maustumaan ainakin pariksi tunniksi ennen tarjoamista.
 

Lue lisää:

10 ruokaa, joita pidetään epäterveellisinä, mutta eivät ole sitä 

Lämpimiä perunoita ja härkäpapuja

Maalaismunakas