Previous
Next

Suomalainen perunasalaatti

suomalainenperuna
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Valmista itse suomalainen perunasalaatti.

Perunasalaatti

4–6 annosta

6–8 kiinteää perunaa
vettä, suolaa
1 pieni, hienonnettu sipuli
10 cm ohuesti suikaloitua purjoa
2 kuutioitua maustekurkkua
1–2 kuutioitua omenaa (poista siemenkota)
3 rkl kapriksia
1/4 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria

Kastike:
1 dl majoneesia
1 tlk (2 dl) ranskankermaa
1 rkl mietoa sinappia
ripaus sitruunapippuria
suolaa, sokeria
(silputtua ruohosipulia)

1. Keitä perunat kuorineen lähes kypsiksi vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä, kuori ja kuutioi.

2. Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita kahdella lusikalla nostellen. Mausta seos suolalla ja valkopippurilla.

3. Sekoita kastikkeen ainekset.

4. Kaada kastike salaattiin ja sekoita varoen. Peitä kulho kelmulla. Nosta perunasalaatti jääkaappiin maustumaan ainakin pariksi tunniksi ennen tarjoamista.
 

Lue lisää:

10 ruokaa, joita pidetään epäterveellisinä, mutta eivät ole sitä 

Lämpimiä perunoita ja härkäpapuja

Maalaismunakas