Previous slide
Next slide

Tonnikalaa provençale patongilla

sa07041
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kuvittele itsesi piknikillä Etelä-Ranskassa syömässä pain bagnatia. Tämä maukas variaatio on täynnä tonnikalaa, oliiveja ja tuoreita vihanneksia.

4 annosta
Valmistelu: 20 minuuttia + maustuminen

2 suurta tomaattia kuorittuna ja paloiteltuna
5 kivetöntä mustaa oliivia hienoksi silputtuna
1/4 tl suolaa
1 suuri (60 cm) patonki
1 1/2 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
1 suuri sipuli
1 suuri vihreä paprika
2 tölkkiä (175 g) veteen säilöttyä albacore-tonnikalaa valutettuna
2 rkl valkoviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä silputtuna
1/4 tl anjovistahnaa

1. Sekoita tomaatit, oliivit ja suola keskikokoisessa kulhossa. Anna seisoa maustumassa noin 15 minuuttia.

2. Leikkaa samalla patonki lähes kahtia pituussuunnassa (älä leikkaa aivan läpi). Avaa patonki kuin kirja varoen samalla, ettet irrota puolikkaita toisistaan. Ota osa leivän pehmeästä sisuksesta (n. 1,25 dl) käsin irti. Voitele leivän leikkauspinnat noin 1/2 ruokalusikallisella öljyä. Levitä sitten päälle tomaattisekoitus ja kulhon pohjalle kertynyt neste.

3. Leikkaa sipulit puoliksi kannan läpi, leikkaa sitten niistä ohuita renkaanpuolikkaita. Leikkaa vihreä paprika kahtia ja leikkaa niistä ohuita renkaanpuolikkaita. Kerrosta sipuli, vihreä paprika ja tonnikala tomaattiseoksen päälle. Sekoita viinietikka, valkosipuli, anjovistahna ja loput öljystä pienessä kulhossa. Ripottele seos tonnikalan päälle.

4. Kiedo täytetty patonki tiukasti muovikelmuun. Laita sen päälle painava pannu ja anna seistä huoneenlämmössä noin 30 minuutin ajan, kunnes ainekset ovat imeytyneet leipään. Leikkaa vinottain neljäksi yhtä suureksi voileiväksi.