Previous slide
Next slide

Uunipersikat

uunipersikats
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Tee hienostunut jälkiruoka hetkessä muutamasta yksinkertaisesta hyvälaatuisesta aineksesta. Kypsennä mantelimassalla täytetyt persikat makealla hillolla kostutettujen sokerikakkupalojen päällä.

Valmistelut 10 minuuttia
Kypsennys 7 minuuttia
4 annosta

1 tlk (410 g) sokeriliemeen säilöttyjä persikanpuolikkaita
4 sokerikakkuviipaletta (paksuudeltaan 1,5 – 2 cm)
6 tl vadelmahilloa
4 rkl mantelimassaa
1 rkl sokeria
25 g voita
15 g mantelilastuja
2 rkl brandya

1. Valmistele hedelmät
Kuumenna uuni 225 asteeseen (kaasu-uuni asennolle 8 ja kiertoilmauuni 200 asteeseen). Nosta siivilä kattilan päälle ja kaada persikanpuolikkaat siihen. Jätä hedelmät odottamaan.

2. Leikkaa kakkupalat
Leikkaa sokerikakkuviipaleet hiukan persikanpuolikkaita suuremmiksi paloiksi ja levitä palojen päälle kunnolla hilloa, erityisesti keskikohtaan. Nosta kakunpalat uunivuokaan. Jos persikoita on enemmän kuin neljä, suikaloi loput ja lisää suikaleet hillokerroksen päälle.

3. Lisää mantelimassa
Laita ruokalusikallinen mantelimassaa jokaisen persikanpuolikkaan sisään kiven paikalle. Nosta persikat sen jälkeen alassuin kakkupalojen päälle ja paina tiukasti kiinni alustaansa.

4. Lisää sokeri ja mantelit
Ripottele puolet sokerista persikoiden pinnalle. Leikkaa voi neljäksi ohueksi viipaleeksi ja paina viipaleet persikoiden päälle. Ripottele lopuksi pinnalle mantelilastut ja paina ne kiinni voihin, muutama aina persikkaan asti. Ripottele loput sokerista päällimmäiseksi.

5. Kypsennä persikat
Kypsennä persikoita uunin keskiosassa noin seitsemän minuuttia tai kunnes voi on sulanut ja  mantelilastujen pinta saanut hiukan väriä.

6. Valmista kastike
Kuumenna persikoiden sokeriliemi kattilassa kiehuvaksi ja keitä sitä kolme minuuttia tai kunnes se sakenee. Nosta persikat uunivuoasta tarjoilulautasille. Lisää sokeriliemeen brandy ja nosta liemi lusikalla päärynöiden ja kakkupalojen päälle. Tarjoa heti.

Muunnokset
• Käytä brandyn asemesta makeaa sherryä, tai jos tarjoat jälkiruoan lapsille, jätä alkoholi kokonaan pois ja lisää sokeriliemeen pakastevadelmia ennen kuin jaat sen persikoiden ja kakkupalojen pinnalle. • Käytä mantelimassan asemasta ricottajuustoa tai raejuustoa.

Resepti julkaistu kirjassa Vaivatonta arkiruokaa (Valitut Palat 2010)