Previous slide
Next slide

10 keinoa näyttää 10 vuotta nuoremmalta

kymmenen_vuotta_nuorempi
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Miksi näyttäisit ikäiseltäsi, jos voit näyttää paljon nuoremmalta? Näiden yksinkertaisten vinkkien avulla et ainoastaan kohenna ulkomuotoasi, vaan myös tunnet olosi paremmaksi.

1. Hymyile leveästi

Eri-ikäisiä ihmisiä laitettiin tutkailemaan tuhansia valokuvia. Heitä pyydettiin arvioimaan kuvissa erilaisia ilmeitä esittävien henkilöiden iät. Neutraali-ilmeiset arvioitiin lähimmäksi oikeaa ikää, pelokkaan näköiset ikäistään vanhemmiksi. Iloisia kasvoja pidettiin ikäisiään nuorempina.

2. Syö enemmän viinirypäleitä

Sorbitoli, joka tekee viinirypäleistä, marjoista, luumuista ja päärynöistä makeita, on luonnollinen kosteuttava aine. Se auttaa ihoa imemään ja säilyttämään sille sivellyn kosteuden.

3. Kohenna hiuksiasi

Käytä tuuhentavia hiustuotteita, kun hiuksesi alkavat harventua. Voit myös kokeilla vaaleampaa värisävyä, jolloin harvenemista ei välttämättä huomaa. Peset hiuksesi sitten kotona tai kampaajalla, käytä syvähoitavia aineita säännöllisesti hiusten kuivumisen ehkäisemiseksi.

4. Kehystä kasvosi

Pitämällä kulmakarvasi hyvin hoidettuina ja muotoiltuina saat kasvoillesi kehykset ja kiinnität huomion silmiisi.

5. Puhdista ja kosteuta

Peseminen ja kosteuttaminen suojaavat ihoasi ja pitävät sen terveenä. Unohda kuitenkin tavallinen saippua, sillä se saattaa kuivattaa ikääntyneempää ihoa. Käytä sen sijaan puhdistusainetta, joka pesee ihon hellävaroen säilyttäen sen luonnollisen kosteuden. Vältä kasvovesiä, etenkin alkoholipohjaisia. Käytä laadukasta kosteusvoidetta päivin ja öin.

6. Pukeudu fiksusti

Jos sinulla on poimuinen kaula tai kaksoisleuka, älä käytä vartalonmyötäisiä pooloja tai puseroita, jotka puristavat ihoa ylöspäin. Pyöreäkauluksinen neule kauluspaidan kera on parempi valinta.

7. Katse käsiin

Käytä hyvää käsivoidetta säännöllisesti. Aurinkoisella säällä kädetkin kaipaavat suojakerrointa. Kirkasta käsien ihoa kuorimalla ne: sekoita sitruunamehuun merisuolaa ja harjaa seosta varovaisesti käsiisi vanhan hammasharjan avulla.

8. Kerää lautasellesi enemmän vihreää ja punaista

Vihreissä lehtivihanneksissa on K-vitamiinia, joka edesauttaa veren hyytymistä nopeuttaen pienien ruhjeiden paranemista. Tomaatin sisältämä lykopeeni suojaa ihoa UV-säteilyltä.

9. Syö rasvaista kalaa

Lohi ja muut rasvaiset kalat sisältävät runsaasti DMAE (dimetyyliaminoetanoli) -yhdistettä, joka tehostaa lihaskuntoa. Yhdistettä käytetään kalliissa vartalovoiteissa, mutta saman hyödyn saa syömällä rasvaista kalaa kahdesti viikossa.

10. Liiku 4+ kertaa viikossa

Vältät lihasten surkastumisen ja nukut paremmin, kun liikut useimpina päivinä viikossa. Yhdistä eri liikuntamuotoja: hengästy sydämen ja keuhkojen hyväksi, voimistele lihaksia varten, venyttele liikkuvuuden ylläpitämiseksi ja tasapainoharjoittele koordinaatiokyvyn säilyttämiseksi.

Lue lisää
8 asiaa jotka on syytä tietää kun ikäännymme
14 konstia terveeseen elämään
Pitkän iän salaisuudet