Previous slide
Next slide

7 salaisuutta täydelliseen aamiaiseen

Aamiainen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Onko sinulle kertynyt kiloja, joista tahtoisit päästä eroon? Avain kilojen karistamiseen piilee päivän ensimmäisessä ateriassa.

Terveellinen ja oikein nautittu aamupala auttaa käynnistämään painonpudotuksen vauhdikkaasti. Seuraavassa on listattuna seitsemän aamupalavinkkiä liikakiloja vastaan.

1. Tasapainoisuus on kaiken A ja O.

Hyvä aamupala koostuu proteiininlähteestä, hedelmästä ja kokojyvähiilihydraateista. Tämä on täydellinen sekoitus terveellistä mutta ravitsevaa ruokaa, joka pitää nälän tunteen loitolla tuntien ajan. Valitettavan monen aamupala koostuu muffineista, pullasta tai kulhollisesta sokeroituja muroja. Edellä mainituista kaikki ovat hiilihydraatteja, jotka kohottavat verensokeria nopeasti. Kun verensokeri sitten muutamaa tuntia myöhemmin romahtaa, iskee nälkä. Monipuolinen aamupala tasoittaa verensokeria ja ehkäisee nälän tunnetta.

2. Korvaa kahvi vihreällä teellä.

Vihreä tee on tutkitusti hyväksi sydämelle, mutta sillä saattaa olla myönteisiä vaikutuksia myös painonpudotuksessa. Eräässä tutkimuksessa havaittiin vihreän teen juomisen kiihdyttävän kalorien polttoa ja nopeutta, jolla keho käyttää rasvaa. Nämä asiat kehossasi tapahtuvat, kun alat juoda teetä!

3. Kotitekoinen muromysli.

Valtaosa kauppojen muromysleistä on täynnä sokeria ja rasvaa. Kotitekoinen muromysli syntyy helposti: sekoita viitisen desiä kaurahiutaleita, reilu pari desiä kuivattuja hedelmiä ja siemeniä sekä hyppysellinen ruokosokeria. Paahda 180-asteisessa uunissa kolmesta viiteen minuuttia ja säilö tiiviiseen astiaan.

4. Pyri syömään vähintään viisi grammaa kuitua joka aamu.

Kuidut ovat täyttäviä ja hyväksi suolistolle eivätkä ne sisällä lainkaan kaloreita. Sen vuoksi ne ovatkin täydellinen ruoka-aine painonpudottajalle. Suurin osa ihmisistä ei kuitenkaan saa läheskään tarpeeksi kuitua. Kuitupitoisten ruokien syöminen aamupalalla auttaa: muutama haukku isosta omenasta, desi kuitupitoisia muroja, desi marjoja tai pari siivua tummaa kokojyväruisleipää sisältää viitisen grammaa kuitua. Kulhollinen puuroa tuoreiden marjojen kera ei sekään ole huono vaihtoehto.

5. Maustamaton jogurtti lisukkeella.

Jogurtti on yksi maailman terveellisimmistä ruoista, ja hyvä proteiininlähde terveelliselle aamupalalle. Vältä kuitenkin jogurttipurkkeja, joihin on lisätty hedelmää tai muita makuja, sillä niihin on useimmiten lisätty sokeria. Maustamaton jogurtti höystettynä muroilla, marjoilla, hunajalla tai vaikka hippusella tummaa suklaata on paljon terveellisempi vaihtoehto.

6. Vältä täysrasvaisia maitotuotteita.

Luovu täysmaitotuotteista ja valitse vähärasvaisempi vaihtoehto. Tämä pieni muutos voi vähentää päivittäin nautittujen kaloreiden määrää yllättävän paljon. Se myös hillitsee sokerinhimoa ja ehkäisee verensokerin heilahtelua.

7. Unohda perinteiset aamupalat.

Miksi aamupalan pitäisi aina noudattaa yhtä ja samaa kaavaa? Jogurtin, puuron tai murojen syöminen joka aamu voi käydä tylsäksi. Syö vaihtelun vuoksi aamupalaksi vaikka keittoa tai edellispäivältä jäänyttä kokojyväpastaa. Voileipä ja hedelmä ovat myös täysin hyväksyttävä välipala. Älä kangistu kaavoihin!

Lue lisää 
Kaksikymmentäviisi reseptiä kevään ja kesän piknik-retkille
Grillaa oikeaoppisesti
Kvinoa on täyttä ravintoa