Previous slide
Next slide

8 asiaa, jotka ihotautilääkärit tekevät joka kesä

ihosyöpä
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Kelsey Kloss
Sisäpiirin neuvot hehkuvaan ihoon ja vähäisempään syöpäriskiin.
  • Kuori vanhat kerrokset

Puhdista iho kahdesti viikossa harjaamalla puhdistusharjalla ja käyttämällä kuorintavoidetta tai salisyylihappopesua. Näin iho kirkastuu, ja voiteet ja seerumit imeytyvät syvemmälle. Jos ihosi ärtyy, kuori se vain kerran viikossa.

  •  Puhdista ilman voidetta 

Vaihda sään lämmetessä puhdistusvoide geeliin, sillä se on kevyttä mutta silti rauhoittavaa. Jos sinulla on rasvainen iho, kokeile puhdistusvaahtoa. Pese kasvosi joka ilta kesällä: mitä enemmän aikaa vietät ulkona, sitä enemmän iho altistuu haitallisille ilmansaasteille, jotka voivat tarttua kosteusvoiteeseen ja meikkiin ja pahentaa ikääntymisen vaikutuksia.

  •  Kevennä myös kosteusvoidetta

Raskaat kosteusvoiteet sisältävät lipidejä, jotka voivat tukkia ihohuokosia ja aiheuttaa näppylöitä kosteimpina kuukausina. Valitse seerumi, kosteusvoide tai kosteuttava geeli.

  • Käytä aurinkovoidetta oikein

Aamuisin ennen meikkaamista levitä iholle runsaasti aurinkovoidetta, jonka SPF-suojakerroin on vähintään 30. Lisää aurinkovoidetta kahden tunnin välein, jos vietät aikaa ulkona. Jos pelkäät meikin sotkeentuvan, hanki mineraaliaurinkopuuteri, jota on helppo lisätä pitkin päivää.

  •  Mieti vaatetustasi

Mitä leveämpi aurinkohatun lieri on, sitä paremmin se suojaa. Jo kahden senttimetrin lisäys lierin reunaan lisää kasvojen peittävyyttä kymmenellä prosentilla. Urheiletko ulkona? Käytä auringolta suojaavia vaatteita (etsi UPF- eli ultraviolettisuojamerkintää hoito-ohjelapusta). Vähennät altistumista vielä lisää, kun ulkoilet ennen aamukymmentä tai iltapäivällä neljän jälkeen.

  •  Varo pilviä

Iho voi palaa pilvisenäkin päivänä, jos et käytä aurinkovoidetta viileämmän ilman vuoksi. Pilvet torjuvat kuitenkin vain 20 prosenttia auringon UV-säteilystä. Käytä siis aurinkovoidetta joka päivä.

  • Muista salakavalat paikat

Yllättävän suuri määrä ihosyöpätapauksista syntyy korvien takana tai muilla alueilla, joihin ei tule laitettua aurinkovoidetta. Suojaa korvat, jalkaterän päälliset ja kädet. 

  •  Syö iho sileämmäksi

Tutkimukset osoittavat, että sisältä päin tulevan, ylimääräisen aurinkosuojakerroksen saa syömällä runsaasti antioksidantteja sisältävää ruokaa (kuten värikkäitä hedelmiä ja vihanneksia, vihreää jääteetä ja pähkinöitä) ja probiootteja (kuten kreikkalaista jogurttia, jossa on terveellisiä eläviä mikrobeja, ja käyneestä teestä valmistettua kombutsa-juomaa).  

Lue lisää: 

10 paikkaa, joihin voit saada ihosyövän (jotka eivät ole ihollasi)

Yllättäviä ihosyöpäriskejä

Mitä aurinkovoiteista tulisi oikeasti tietää?