Previous slide
Next slide

Allergia – kuusi yllättävää syytä kevätallergioihin!

115783493
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Tänä keväänä sinua saattaa vaania useita huonosti tunnettuja allergia-ansoja. Puiden ja heinien tuottama siitepöly saa totta kai aivastelemaan ja niiskuttamaan, mutta allergeenit saattavat löytää tiensä nenääsi hyvin yllättävillä tavoilla.

Allergia voi yllättää! Varaudu siis kevätallergioihin. Oireita voi aiheuttaa:

1. Pyykki ja allergia

Narulla kuivatettuun pyykkiin saattaa kerääntyä siitepölyä. Laita vaatteet kuivausrumpuun vähentääksesi allergeeneja.

2. Toriostokset

Raakojen tai tuoreiden hedelmien syöminen saattaa aiheuttaa niiskutusta ja aivastelua. Sitä kutsutaan ristiallergiaksi. Se aiheutuu silloin, kun immuunijärjestelmä samalla tavalla siitepölyn ja ruoan proteiineihin. Esimerkiksi puiden siitepölylle allerginen saattaa saada oireita omenoista, kirsikoista, päärynöistä, aprikooseista, kiiveistä, appelsiineista, luumuista, manteleista, hasselpähkinöistä ja saksanpähkinöistä. Ruoan kuoriminen tai valmistaminen saattaa auttaa.

3. Jalkapallo-ottelut

Siitepölyä ja hometta kertyy kentän pintaan, ja pelaajien juostessa sillä ilmaan leviää pölyä ja allergeeneja. Pidä mukanasi allergialääkkeitä ja ota niitä ennen ottelua.

4. Myrskysää

Kevyt sade huuhtelee mennessään siitepölyn, mutta ukkosmyrskyt nostavat sen ilmaan. Varaudu siihen, että siitepölyn ja homeen määrä ilmassa nousee myrskyn jälkeen.

5. Grillaaminen

Grillistä saattaa nousta allergeeneja sisältävää savua. Asiasta tekee vieläkin pahemman se, että tämä savu saattaa tehdä immuunijärjestelmästä allergiaherkemmän.

6. Pyöräily ja lenkkeily

Autojen ja rekkojen pakokaasut voivat yhdistyä siitepölyyn ja iskostua keuhkoihisi. Tilanne saattaa pahentua kuumina ja kosteina päivinä, joten reippailemaan ei kannata lähteä ennen kuin aurinko laskee ja liikenne vähenee.

Lue lisää:
Kymmenen tapaa, joilla estää allergisia reaktioita
Kuinka selvitä siitepölykaudesta
5 yksinkertaista vinkkiä immuunijärjestelmän vahvistamiseksi