Previous slide
Next slide

Torju infektioita & tehosta immuunijärjestelmääsi

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat

Käynnistä luonnollinen toipumisprosessi tehokkaasti lisäämällä ruokavalioosi seuraavia infektiota torjuvia immuunijärjestelmää tehostavia ravinteita:

* Proteiini  Palauttaa voimat; lisäksi monissa proteiininlähteissä on myös B-vitamiinia, sinkkiä ja seleeniä, jotka ovat tärkeitä terveelle immuunijärjestelmälle. Päivittäin olisi hyvä saada ainakin 50 g proteiinia vaaleasta lihasta, kanasta, kalasta, munista, palkokasveista, pähkinöistä ja siemenistä. Parhaat vegaaniset proteiininlähteet

* Antioksidantit  Terveyttä kohentavia yhdisteitä kuten C- ja E-vitamiinia ja beetakaroteenia, joita on monissa kasvisruoissa. Pyri syömään ainakin viisi annosta hedelmiä ja kasviksia joka päivä. Jos mahdollista, älä keitä vaan höyrytä kasvikset kevyesti, jotta ne menettävät mahdollisimman vähän ravinteita kypsennyksen aikana.

* Glutationi  Antioksidantti, joka vahvistaa immuunijärjestelmää taistelussa infektioita vastaan. Glutationia saa vesimelonista sekä kaalikasveista kuten lehtikaalista, parsakaalista, ruusukaalista, pinaatista ja keräkaalista.

* Biflavonoidit  Ravinteita, jotka parantavat immuunivastetta ja auttavat nopeuttamaan toipumista infektioista. Löytyy erityisesti sitrushedelmistä kuten appelsiinista, sitruunasta ja greipistä, joissa on myös immuunijärjestelmälle tärkeää C-vitamiinia. 10 mahtavaa C-vitamiininlähdettä!

* Kversetiini  Bioflavonoidi, joka pystyy stimuloimaan immuunijärjestelmää. Kversetiinipitoisia ruokia ovat parsakaali, sitrushedelmät ja sipulit. Lue lisää sitruunasta!

* Sinkki  Tärkeää immuunijärjestelmän terveelle toiminnalle ja vastustuskyvylle infektioita vastaan. Paljon sinkkiä sisältäviä ruokia ovat munat, siemenet, pähkinät ja täysjyväviljatuotteet. Lue lisää sinkistä!

Lue lisää:

Metsämarjoilla voi torjua infektioita

Tiesitkö tätä hunajasta?

14 helppoa konstia terveeseen elämään