Previous slide
Next slide

Näin pääset eroon pahanhajuisesta hengityksestä!

pahanhajuinen hengitys
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Brooke Nelson
Eikä niksi ole mintunmakuinen purukumi eikä suuvesi!

Kärsitkö pahanhajuisesta hengityksestä (taas)? Jos olet jo käynyt läpi kaikki mahdolliset halitoosin syyt – ja harjaat hampaasi oikein – ei vielä ole aihetta epätoivoon. Pahanhajuisen hengityksen taustalla voi olla monia syitä vähäpätöisistä vakaviin, mutta on olemassa eräs luotettava, yksinkertainen parannuskeino joka yleensä toimii – ja se on viimeinen asia, joka monille tulisi edes mieleen.

Yhdysvaltain hammaslääkäriyhdistyksen puhemies Ada S. Cooper kertoo, että pahanhajuinen hengitys voi olla merkki siitä, että kärsit nestehukasta. ”Ei kannata uskoa, että suuveden purskuttelu neljästi päivässä onnistuisi aina ratkaisemaan pahanhajuisen hengityksen ongelman”, hän kertoo Business Insiderille. ”Kun suu kuivuu, siinä on vähemmän sylkeä. Kun suussa taas on vähemmän sylkeä, ruoka ja bakteerit jäävät suuhun paljon pidemmäksi aikaa.”

Cooper kertoo, että vedenjuonnin päivittänen lisääminen voi (lähes varmasti) auttaa pysymään poissa hammaslääkäristä. Vältä myös kahvin tai alkoholin juomista, tupakanpolttoa ja joitakin lääkkeitä: Cooperin mukaan kaikki nämä voivat aiheuttaa suun kuivumista. Myös jotkin ruuat voivat aiheuttaa pahanhajuista hengitystä.

Toki pahanhajuiselle hengitykselle on muitakin syitä kuin kuiva suu tai huono hygienia. Cooper suosittelee harjaamaan hampaat aina iltaisin, sillä hampaisiin jääneet ruuantähteet ja bakteerit voivat alkaa haista nukkuessa. Jos et vieläkään pääse eroon pahanhajuisesta hengityksestä, apua kannattaa hakea hammaslääkäriltä.

Lue lisää: 

Näin pidät astman hallinnassa

Mitä suusi kunto terveydestäsi?

Miten haitallista on harjata hampaat vain kerran päivässä?