Previous slide
Next slide

Seitsemän tapaa lievittää päänsärkyä

päänsärky
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kun päässäsi alkaa jyskyttää, älä anna kivulle valtaa. Joku näistä seitsemästä konstista voi karkottaa päänsäryn ennen kuin se pilaa koko päivän.

1. Paina akupisteitä

On kaksi pistettä, joiden painamisen tiedetään lievittävän päänsärkyä. Toinen niistä on otsalla. Paina peukalolla silmien väliin ja samalla etu- ja keskisormella hiusrajaan. Toinen piste on peukalonhangassa, kohdassa, jossa peukalon ja etusormen luut kohtaavat. Paina sitä voimakkaasti toisen käden peukalolla.

2. Käytä nenää

Piparmintun haisteleminen voi lievittää jännityspäänsärkyä. Jotkin tutkimukset kuitenkin viittaavat siihen, että aromaterapia toimii vain, jos pitää kyseisestä tuoksusta. Jos siis inhoat piparminttua, kokeile vihreää omenaa. Sen tuoksulla on myös saatu hyviä tuloksia.

3. Siemaile kahvia

Kofeiinin nauttiminen voi pysäyttää alkavan migreenikohtauksen. Kokeile vahvaa kahvia, kolajuomaa tai kofeiinipitoista energiajuomaa. Lue lisää kahvista! 

4. Vedä henkeä

Rentoutumisharjoitukset voivat lievittää jännitystä, joka usein laukaisee migreenikohtauksen. Hengitä hitaasti ja syvään silmät kiinni ja keskity pelkästään hengittämiseen.

5. Astu ulos

Käy reippaalla kävelyllä. Kevyt liikunta parantaa verenkiertoa ja estää verisuonien supistumista, joka usein edeltää päänsärkyä.

6. Kokeile pakastevihanneksia

Ota pussi pakasteherneitä, laita se niskaan ja mene makaamaan hiljaiseen ja pimeään huoneeseen. Jää estää tulehdusta ja turruttaa kipua – kokeile sitä myös tykyttäville ohimoille.

7. Käytä mielen voimaa

Sulje silmät ja kuvittele, että kipu on esimerkiksi polttava aurinko. Kuvittele sitten, miten se katoaa kaukaisuuteen tai kaada sen päälle mielessäsi vettä kunnes se sammuu. Tällainen visualisointitekniikka vaatii harjoittelua, mutta se on todettu tehokkaaksi.

Lue lisää:
Näin hoidat päänsäryn kotikonstein
9 tapaa helpottaa selkäkipuja
Vatsakivut – milloin on syytä huolestua?