Previous slide
Next slide

Ryhdy omaksi hierojaksesi – 8 itsehierontatekniikkaa

hieroja
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Tutkimusten mukaan säännöllinen hieronta on yksi yksinkertaisimmista ja tehokkaimmista tavoista vähentää stressiä ja parantaa mielialaa.

Ammattilaisella käyminen tulee kuitenkin kalliiksi, ja valitettavan moni kumppani suostuu hierojaksi vasta monen pyyntökerran jälkeen. On siis aika ottaa asia omiin käsiin. Tässä 8 stressiä lieventävää ja piristävää itsehierontatekniikkaa:

1. Hieronnalla hyvää oloa

Jos kuvittelet lihastesi olevan kuin taikinaa joka notkistuu vaivaamalla, ymmärrät periaatteen foam roller -hierontalaitteen takana. Laite on yleensä noin 13 cm paksu ja 30–91 cm pitkä ja sopii erityisen hyvin maaten tehtyyn kipeän selän tai jalkojen hierontaan. Kokeile myös kaulinta tai käyttämätöntä maalitelaa.

2. Ain hymyillen työtäs tee

Täytä vetoketjullinen pussi marmorikuulilla ja laita se lattialle työpöytäsi alle. Ota välillä kengät pois ja rullaa stressi pois. (Se on jopa nautinnollisempaa pitkien työkokousten aikana.)

3. Sujauta jalat papuihin

Laita sisätossuihisi pieni kerros pikkuisia, kypsentämättömiä papuja ja nauti jalkahieronnasta siivotessasi. Lisäetu: Heitä pavut kastikkeeseen, jos puoliso ärsyttää eikä osallistu siivoukseen.

4. Tee kylpyhuoneesta kylpylä

Vesihierontaa sanotaan hydroterapiaksi. Aseta alaselkä, jalkapohjat ja kipeät lihakset poresuihkujen eteen, jos sinulla on poreamme. Anna suihkupään hieroa hellästi päänahkaa, kasvoja, kaulaa ja hartioita.

5. Kokeile vanhaa sukka ja riisi -kikkaa

Tässäpä hauska niksi, jos et tunne sitä ennestään. Etsi vanha urheilusukka (jossa ei ole reikiä), täytä se riisillä ja sido sukanvarsi tiukasti. Laita mikroon ja kuumenna 60–90 sekuntia. Aseta sukka mille tahansa kipeälle lihakselle ja tunne kuinka ihanasti riisi muotoutuu kehosi mukaan. Riisisukka tuntuu erityisen mukavalta niskan päällä. Sukkaa ei tarvitse tyhjentää käytön jälkeen, vaan sitä voi käyttää aina uudestaan.

6. Pallottelua

Mikä tahansa pallo sopii itsehierontaan. Hiero itseäsi jalalla golf-palloa apuna käyttäen, lievitä särkeviä hartioita pesäpallomailalla tai työnnä kaksi tennispalloa sukan sisään. Sulje sukanvarsi, käytä lattian tai oven vipuvoimaa hyväksesi ja rullaa sitä selkärankaasi pitkin.

7. Opeta lemmikki kävelemään selkäsi päällä

Tämä toimii parhaiten pienen koiran kanssa (eikä kanarialinnun tai dobermannin). Makaa kasvot kohti lattiaa. Ystäväsi toistaa vaikka ”hiero” -käskyä ja palkitsee lemmikin herkkupalalla kun se kävelee selkäsi päällä. Ajan myötä sinun tarvitsee vain mennä makaamaan, sanoa käskysana ja antaa taikatassujen hoitaa hommat. Kissat toimivat myös loistavina lämpöpusseina. Opeta omasi käpertymään selkäsi päälle, niin kehräät itsekin tuota pikaa.

8. Lahjoita kehosi tieteelle

Tämä ei liity itsehierontaan, mutta eipä kitistä turhasta. Tutki internetistä, onko lähelläsi hierontakoulua. Jos sellainen löytyy, kysy tarvitsevatko oppilaat vapaaehtoista hierottavaa. Jos hyvin käy, saat ammattilaishierontaa ilmaiseksi tai huomattavalla alennuksella.

Lue lisää
7 hyväksi todettua tapaa päästä lihaskivuista

10 vinkkiä lihasmassan ylläpitoon

14 konstia terveeseen elämään