Previous slide
Next slide

8 terveysongelmaa, jotka pahenevat kesällä

kesä_terveysongelma
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Reader’s Diegest
On kesä ja elämän tulisi olla helppoa, mutta useat terveysongelmat saattavat pahentua, kun lämpötila nousee. Jos olet huomannut oireidesi pahenevan, puhu lääkärillesi.

Flunssat

Kesävirukset ovat vain 25 prosenttia yhtä todennäköisiä kuin talvivirukset, mutta ne johtuvat yleensä erilaisesta basillista (jotka kutsutaan enterovirukseksi), mikä voi aiheuttaa vatsakipua hengitysvaikeuksien lisäksi. Rankka liikunta saattaa herkistää, joten aloita liikkuminen kevyesti. 
Näillä kotikonsteilla lievität flunssaa ja nuhaa!

Öiset jalkakrampit

Nämä kivut ovat tutkimuksen mukaan kaksi kertaa yleisempiä kesällä. Jalkasi motoriset hermostot saattavat muuttua kesän aikana ja täten aiheuttaa kramppeja todennäköisemmin. Nesteytä ja puhu lääkärillesi ottamistasi lääkkeistä. Tietyt lääkkeet, kuten nesteenpoistolääkkeet, pahentavat kramppeja.

Rosacea

Lämpimämmät kuukaudet saattavat pahentaa tätä ihosairautta, tulehdusta, joka näkyy pahana punoituksena ja ihottumana. Ilmaantumiset saattavat olla yleisempiä ja kestää pidempään. Aloe Vera ja paikalliset probiootit voivat auttaa rauhoittamaan ihoa, sanoo New Yorkin ylipiston lääkäri ja lääketieteen tohtori Roshini Raj, joka on myös yksi TULA-ihonhoito-tuotefirman perustajista. 
Näin voit hoitaa atooppista ihottumaa!

Autoimmuunitaudit

Monet MS-taudin kantajat ovat todenneet, että kuumuus pahentaa oireita. Itseasiassa yksi vanha MS-testi oli laittaa potilas kuumaan kylpyyn. Jos potilaalla ilmeni neurologisia oireita, MS voitiin diagnosoida. Noin 70 prosentilla lupusta sairastavista ihmisistä auringonvalo voi aiheuttaa ihottumaa, uupumusta ja nivelkipua. Peitä itsesi kevyillä housuilla, hihallisilla paidoilla, hatulla ja aurinkovoiteella.

Ekseema

Kuumudeen ja kosteuden lisäksi kesäaika tarkoittaa hikeä, klooria ja aurinkorasvaa. Ja jos sinulla on herkkä iho, nuo voivat aiheuttaa ongelmia. Selvitä, mitkä sinun ongelmanaiheuttajasi ovat ja yritä välttää niitä. Lue lisää ekseemaan liittyvistä oireista!

Munuaiskivet

Yksi Teksasin yliopiston tutkimus todisti, että kun lämpötilat nousevat, niin tekevät myös munuaiskivien määrä. Se johtuu luultavasti siitä, että ihmiset nesteyttävät vähemmän kesäkuukausien aikana. Mayo-klinikka suosittelee välttämään tätä tavanomaista (ja hyvin kivuliasta) ongelmaa pysymällä nesteytettynä ja vähentämällä sokerin ja suolan määrää ruokavaliossa.
Lue, miten voit päästä eroon munuaiskivistä!

Astma

Ilmansaasteiden määrä ja savusumu nousevat kesällä pilviin, mikä tarkoittaa sitä, että astmasta kärsivät ihmiset kärsivät vielä enemmän. Jos pohdit, haluatko mennä ulos tulikuumana päivänä, haluat ehkä tarkistaa ilmanlaadun ensin. Jos se on normaalia alempana, kannattaa luultavasti pysyä sisällä. Lue, kuinka pidät astman hallinnassa 

Migreeni

Saattaa vaikuttaa siltä, että migreenisi ovat sattumanvaraisia, mutta ne yleensä saapuvat jonkin tietyn asian seurauksena. Ja mikä on todella yleinen syy? Kuumuus. Yksi ensiavussa tehty tutkimus osoitti, että jokaisen 9 asteen lämpötilan nousun myötä migreenitapaukset yleistyvät. Pysy nesteytettynä vähentääksesi riskiä. Näin hoidat päänsärkyä kotikonstein!

Lue lisää:

Tutut, mutta yllättävät allergian aiheuttajat

6 pientä merkkiä siitä, että auringossa palaminen onkin auringonpistos

Kuinka paljon vettä pitäisi oikeasti juoda?