Previous slide
Next slide

Verenpainemittari – ostajan opas

vprd130546_a
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Onko verenpainemittaria mielestäsi vaikea valita? Anna meidän auttaa!

 

Tarkkuus

Jos mahdollista, valitse sertifioitu ja kalibroitu laite, jonka mittaustarkkuus on vähintään +/- 3 elohopeamillimetriä (mmHg).

Olkavarsimittari

Mansetti sopii yleensä olkavarrelle, jonka ympärysmitta on 22–32 senttimetriä; ohuemmille ja paksummille olkavarsille on saatavilla erikoismittaisia mansetteja. (Joissain malleissa on vakiovarusteena 22–42-senttiselle olkavarrelle sopiva mansetti.)

Rannemittari

Helpompi ja nopeampi mutta ei niin tarkka. Ei suositella yli 50–55-vuotiaille, koska verisuonten elastisuus vähenee iän myötä. (Jotta tulos olisi luotettava, rannetta on pidettävä sydämen korkeudella mittauksen aikana.)

Elohopeamittari

Perinteistä elo-hopeamittaria suositellaan vain ammattikäyttöön, koska mittauksessa tarvitaan stetoskooppia ja kokemusta sen käytöstä.

Käsin pumpattava mittari

Puoliautomaattisen verenpainemittarin mansettiin on pumpattava ilmaa käsin, joten se ei sovellu vanhuksille eikä henkilöille, joilla ei ole riittävästi käsivoimaa.

Automaattimittari

Kehittyneimmissä mittareissa on sumeaa logiikkaa hyödyntävä tekniikka, joka täyttää mansetin oikeaan paineeseen. Huokeammissa malleissa käyttäjän on itse asetettava haluttu arvo 20–30 mmHg oletetun verenpaineen yläpuolelle.

Tallennus

Kehittyneempi laite tallentaa 80–100 mittaustulosta, joita voi ryhmitellä eri tavoin ja jopa esittää kaavioina ja tietokoneella kaapeliliitännän avulla. Perheenjäsenten tulokset voi tallentaa erikseen.