Previous slide
Next slide

22 parasta lapsille sopivaa halloween-elokuvaa

halloween elokuvat
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valittujen palojen päätoimittajat
Vähemmän säikähdyksiä, enemmän naurua: Listamme parhaista lapsille sopivista halloween-elokuvista takaa kaikille mahtavan illan, kun karkit on kerätty.

Se on suuri kurpitsa, Jaska Jokunen (1966)
Miten voisit antaa halloweenin päättyä katsomatta yhtä parhaista halloween-elokuvista, jossa Tenavat tälläytyvät halloween-asuihin?
Sopii parhaiten: Neljävuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Vain kaikkein pienimmät katsojat säikähtävät tarjolla olevista halloween-kuvista.

Monsterit Oy (2001)
Kaksivuotias tyttö nimeltään Boo päätyy vahingossa monsterien maailmaan ja säikäyttää perusteellisesti kaksi hellyyttävää örkkiä, Miken ja Sulleyn. Pian Boosta tulee ystävä monstereille, jotka yrittävät pelastaa hänet ja kaataa pahan yrityksen, jonka leivissä ovat.
Sopii parhaiten: Viisivuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Näiden säikähdysten on tarkoitus olla hassuja, mutta nuoremmat katsojat saattavat pelästyä niistä.

The Adventures of Ichabod and Mr. Toad (1949)
Yksi klassisen animaation osista kertoo tarinan päättömästä ratsumiehestä, joka sopii halloween-iltaan täydellisesti.
Sopii parhaiten: Kuusivuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Elokuvassa esiintyvä roistomaisuus voi pelottaa nuorempia katsojia.

Pikku Nemo (1989)
Pienelle huomiolle jäänyt fantasia täynnä käsinpiirretyn elokuvan taikaa. Täynnä hätkähdyttäviä pahiksia oleva Pikku Nemo kertoo tarinan houkutuksista ja niiden seurauksista.
Sopii parhaiten: Kuusivuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Tietyt kohtaukset, joissa pahuus leviää hallitsemattomasti, voivat järkyttää pienempiä lapsia.

Taistelu kultaisesta taljasta (1963)
Stop-motion-monsterit tekevät tästä elokuvasta hauskan ja hirvittävän vaihtoehdon tyypillisiin halloween-leffoihin kyllästyneille lapsille.
Sopii parhaiten: Kuusivuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Lievä väkivalta ja täysin epärealistiset olennot voivat säikäyttää kaikkein pienimmät.

Casper (1995)
Paranormaalien ilmiöiden asiantuntija Harvey palkataan karkottamaan kummitukset hylätystä kartanosta. Samalla hän kohtaa Casperin, ystävällisen kummituksen, joka ystävystyy Harveyn tyttären, Katin, kanssa.
Sopii parhaiten: Kuusivuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Elokuvassa on lievää väkivaltaa ja muutama irstas vitsi.

E.T. (1982)
Jäätyään jumiin maapallolle, kun avaruusalus suuntaa pois planeetaltamme ilman häntä, ystävällinen avaruusolento (joka tunnetaan nimellä E.T.) ystävystyy 10-vuotiaan Elliotin ja hänen sisarustensa kanssa. Lapset suojelevat uutta ystäväänsä, auttavat häntä rakentamaan yhteyslaitteen, jolla voi ’soittaa kotiin’ ja jopa pukevat hänet halloween-asuun. Tämä sydäntä lämmittävä tarina ystävyydestä on nautinto koko perheelle.
Sopii parhaiten: Seitsemänvuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Mukana on hieman tuhmaa kieltä ja hyvin voimakasta draamaa.

Painajainen ennen joulua (1993)
Yhdessä kaikkein parhaista lasten halloween-elokuvista karmiva tarina kerrotaan upeasti animoidun elokuvan keinoin. Saat seurata, miten Halloween-kaupungin Kurpitsakuningas rakastuu ajatukseen joulusta ja yrittää luoda sen uudelleen omassa kaupungissaan.
Sopii parhaiten: Seitsemänvuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Osa hahmoista on pelottavia sekä käytökseltään että ulkonäöltään.

Tumma kristalli (1982)
Tämä ”hyvä vastaan paha” -muppettijuhla on täynnä hupia – ja lukemattomat outot otukset tekevät siitä myös hieman karmivaa katsottavaa.
Sopii parhaiten: Seitsemänvuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Osa hahmoista, olivatpa ne hyviksiä tai eivät, ovat kyllin outoja pelottaakseen pienempiä.

Noidat (1987)
Roald Dahlin romaanista tehty elokuva on jännittävä kokemus sekä lapsille että aikuisille. Orvoksi jäänyt poika muuttaa isoäitinsä luokse englantilaiseen hotelliin, missä ryhmä noitia punovat juonta, joka muuttaa kaikki lapset hiiriksi.
Sopii parhaiten: Kahdeksanvuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Pahanilkisten noitien juoni satuttaa lapsia voi olla liikaa joillekin katsojille.

Päättymätön tarina (1984)
Kuka sanoi, että kaikissa lasten halloween-elokuvissa täytyy olla aaveita ja noitia? Lapset, jotka jättävät vampyyrit ja muut kuluneet halloween-otukset väliin, saattavat nauttia enemmän tästä mystisestä seikkailusta, joka perustuu suosittuun kirjaan.
Sopii parhaiten: Kahdeksanvuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Osa mielikuvituksellisista otuksista saattaa pelottaa perheen pienimpiä, ja osa kohtauksista voi olla liian jännittäviä.

Batman: Mustan kostajan paluu (1993)
Viittaan sonnustautunut kostaja kamppailee murhanhaluista näkyä vastaan tässä kriitikkojenkin rakastamassa (ja ajoittain synkässä) animaatiossa.
Sopii parhaiten: Yhdeksänvuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Hetkittäinen väkivalta ja synkkä aihe tekevät tästä karmivasta supersankari-elokuvasta sopivamman vanhemmille lapsille.

Scooby-Doo (2002)
Scooby-Doo jengeineen kokoontuu uudelleen salaperäiselle saarelle tässä alkuperäisen animaatio-sarjan live-versiossa. Lapset nauttivat taatusti Mysteeripoppoon höpsöistä ja karmivista seikkailuista.
Sopii parhaiten: Yhdeksänvuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Paljastavat asut ja hurjat kuvat voivat olla liikaa nuorille lapsille.

Monsteritalo (2006)
Vanha kunnon kummitustalo täynnä asiankuuluvia kummituksia, aaveita ja vaaroja.
Sopii parhaiten: Yhdeksänvuotiaille ja sitä vanhemmilla lapsille. Yliluonnolliset säikähdykset ovat itse asiassa hieman hurjia.

MirrorMask (2005)
Fantasiaelokuva täynnä kiehtovia, ainutlaatuisia kohtauksia. MirrorMask on pelottavampi kuin ihmissuden karjaisu.
Sopii parhaiten: Yhdeksänvuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Nuoremmille katsojille elokuva voi olla mahdollisesti liian vaikea ymmärtää.

Coraline (2009)
Nuori tyttö löytää toisen maailman, jossa ruoho näyttää vihreämmältä – mutta joutuu pian siinä asuvien, kieroutuneiden otusten piinaamaksi.
Sopii parhaiten: Yhdeksänvuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Tässä sadussa on hieman vaativampia aiheita, ja roistot ovat pelottavia.

Beetlejuice (1988)
Jos haluat järjestää perheellesi viihdyttävän illan, laita pyörimään Beetlejuice. Kummituspariskunta yrittää epätoivoisesti ajaa pois taloonsa asettuneen perheen. Kun mikään muu ei onnistu, he palkkaavat Beetlejuicen hankkiutumaan eroon kotinsa uusista omistajista. Kaikki ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan…
Sopii parhaiten: Yhdeksänvuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Juonessa on synkkiä sävyjä, ja elokuvassa on outoja hahmoja.

Harry Potter ja Azkabanin vanki (2004)
Mikä olisikaan halloweenia parempi tilaisuus vierailla lumoavan Tylypahkan oppilaiden luona? Näytä myös sarjan muut elokuvat, ja tarjoa yleisölle kokonainen maratoni näitä mahtavia lasten halloween-elokuvia.
Sopii parhaiten: 10-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Elokuvassa on vaaroja ja jopa osa hyviksistä näyttää melko pelottavilta.

Henkien kätkemä (2001)
Valtava määrä outoja otuksia tekee tästä elokuvasta täydellisen halloween-iltaan – eivätkä jännittävät seikkailuelementit myöskään ole pahitteeksi.
Sopii parhaiten: 11-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Henkien kätkemässä on runsaasti ahdistavia kirouksia ja uhkaavia henkiä.

Hokkus Pokkus (1993)
Listamme lapsille sopivista halloween-elokuvista ei olisi täydellinen ilman näitä kolmea juonivaa noitasiskosta, jotka yrittävät saavuttaa kuolemattomuutta jouduttuaan hirteen 300 vuotta aiemmin – ja matkan varrella tiedossa on niin loitsuja kuin tanssiakin. Hokkus Pokkus on täydellinen resepti halloween-hupia varten.
Sopii parhaiten: 11-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Elokuvassa on runsaasti ilkikurisuutta – sekä joitakin pelottavia kohtauksia.

Kadonneen aarteen metsästäjät (1981)
Karmivat hyönteiset, pahaenteiset hautakammiot ja loisteliaat toimintakohtaukset tekevät tästä seikkailuelokuvasta ehdan klassikon.
Sopii parhaiten: 11-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Tappelukohtaukset ovat melko hurjia, ja kummitukset sulattavat yhden miehen kasvot tyystin.

Poltergeist (1982)
Sopii parhaiten: 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Etsitkö jotain astetta pelottavampaa? Poltergeist on yksi pelottavimmista lasten halloween-elokuvista.

Lue lisää: 

13 halloween-seuraleikkia

25 halloweeniin sopivaa peliä, jotka takaavat karmivan tunnelman

Halloweenin kurpitsapiirakka