Previous slide
Next slide

Jouluelokuvat – 10 riemukasta jouluaiheista piirrettyä pyhien viihdykkeeksi!

jouluelokuvat
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Emma Taubenfeld
Tee olosi mukavaksi näiden joulupiirrettyjen parissa!

Nämä piirretyt jouluelokuvat ovat todella parhaimpia jouluelokuvia, jotka muistuttavat sinua tämän vuodenajan erityisyydestä – etkä edes tarvitse lapsia katsoaksesi niitä. Me emme kerro kenellekään!

Napapiiriin pikajuna (2004)

Olen yksi niistä, jotka kyynelehtivät tämän elokuvan parissa sohvalla joka vuosi. Tämä Chris Van Allsburgin kirjaan pohjautuva elokuva kertoo junasta, joka tuo Napapiirille lapset, jotka ovat lakanneet uskomasta joulupukkiin – lisäksi sen tähtenä nähdään kukas muu kuin Tom Hanks! Pidä huoli siitä, että sinulla on kuppi kuumaa kaakaota käsissäsi elokuvaa katsoessa, sillä se saa sinut varmasti tuntemaan itsesi jälleen lapseksi.

Jaska Jokusen joulu (1965)

Tämä ohjelma on näytetty amerikkalaisissa televisiossa joka vuosi vuoden 1965 ensiesityksen jälkeen, joten siitä on tullut kotimaassaan oikea joulun vakio-ohjelma. Jaska Jokusen tehtävänä on löytää joulun todellinen merkitys apunaan Ressu-koira ja loput Tenavat-porukasta. Elokuvan musiikki on lisäksi melko loistavaa.

Saiturin joulu (2009)

Tästä ikonisesta tarinasta on tehty useita versioita todella monta kertaa, ja hyvästä syystä. Charles Dickensin romaanista sovitettu tarina kertoo kärttyisästä Ebenezer Scroogesta sekä häntä vainoavista joulun hengistä. Scrooge joutuu seikkailuun, jolla hän lunastaa itsensä omista synneistään, oppii kilttinä olemisen tärkeyden ja löytää joulun ajan todellisen merkityksen.

Frozen – huurteinen seikkailu (2013)

Rakkaustarinoita on kaiken muotoisia ja -kokoisia, ja tässä tapauksessa sellainen nähdään sisarusten välillä. Vaikka Frozen ei varsinaisesti ole joulupiirretty, tämä talvinen Disney-suosikki vie Prinsessa Annan, Kristoffin ja hänen uskollisen poronsa Svenin seikkailulle, jolla he yrittävät löytää Annan kadonneen siskon. Lisäksi Olaf-lumiukko saa sinut nauramaan ja näyttää, mitä aito epäitsekkyys tarkoittaa sekä saa sinut haluamaan antamaan lämpöisen halin rakkaimmillesi.

Artturi Joulu – joulupukin poika (2011)

Oletko koskaan miettinyt, kuinka joulupukki toimittaa kaikki ne lahjat vain yhdessä yössä? Tässä animaatioelokuvassa joulupukin vanhin poika on täydellisesti modernisoinut kyseisen toimenpiteen käyttäen edistynyttä teknologiaa ja avaruusalusta saadakseen työn tehtyä. Kun yksi lahjapaketti jää kyydistä, joulupukin nuorimmaisen pojan Artturin ja Jouluvaarin täytyy viedä se vastaanottajalleen vanhanaikaisella porojen vetämällä reellä. Tämä joulupiirretty on yksi iso sydäntä lämmittävä seikkailu.

Klaus (2019)

Nykyaikaisempi joulupiirretty Klaus oli Netflixin ensimmäinen alkuperäinen animaatioelokuva. Smeerensburg on maailman onnettomin paikka. Siellä asuu hyvin taitava leluntekijä Klaus, joka valitettavasti ei pidä lapsista kovinkaan paljoa. Kaupungissa asuvat myös historian surkein postimies Jesper sekä hyvin pessimistinen opettaja Alva. Joulun hengen mukaisesti Smeerensburg ei kuitenkaan pysy ikuisesti maailman onnettomimpana paikkana.

Karvisen joulu (1987)

Lempikissamme on taas täällä! Tämä jouluerikoinen perustuu Jim Davisin Karvinen-sarjakuvaan. Karvinen joutuu hylkäämään tavalliset päivittäiset rutiininsa, kuten napostelun ja Osku-koiralle ärsyyntymisen, kun hänet viedään Karvisen omistajan vanhempien luo jouluksi. Karvinen onnistuu saamaan tylsistyneen ja levottoman joukon joulumielelle.

Painajainen ennen joulua (1993)

Vaikka pitäisitkin tätä Tim Burtonin klassikkoa enemmän halloween-elokuvana, miksei se voisi kuulua myös tälle joulupiirrettyjen listalle? Halloween kohtaa joulun tässä karmaisevassa joulumusikaalissa, kun kurpitsakuningas Jack Skellington päättää siirtää huomionsa jouluun. Tämä elokuva on sallittua katsoa jo lokakuussa. Kuten kaikki Tim Burtonin elokuvat, se on hauska ja omituinen hänen tunnusomaisella goottisella twistillään.

All I Want for Christmas Is You (2017)

Ei, tämä ei ole ainoastaan Mariah Careyn joululaulun nimi, vaan myös joulupiirretty, joka kertoo nuoresta tytöstä nimeltä Mariah. Tytön jokavuotinen joululahjatoive on saada koiranpentu, joten hän toimii koiravahtina ilkikuriselle Jack-koiralle todistaakseen olevansa vastuuntuntoinen. Vilkas koira tekee kuitenkin Mariah’n joulusta hieman sotkuisen.

Utelias Vili: Apinamaista joulua (2009)

Tämä samannimisiin kirjoihin perustuva jouluelokuva seuraa Uteliaan Vilin ja keltahattuisen miehen seikkailuja joulun aikaan. Elokuva on riemukas ja hauska, sillä kaksi klassikkohahmoa valmistautuvat viettämään tähän mennessä parhaan joulunsa.
Lue lisää: 

Joulun ihanimmat itsetehdyt makeiset! 

10 vinkkiä ekologisempaan jouluun

Persoonalliset joululahjat!