Previous slide
Next slide

25 halloween-juhliin sopivaa peliä, jotka takaavat karmivan tunnelman

halloween
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valittujen Palojen päätoimittajat
Pelaa seuraavissa halloween-juhlissasi näitä uusia ja hauskoja pelejä, jotka viihdyttävät niin lapsia kuin aikuisiakin.


Halloween-peli: Riippuva puu

Tämän halloween-pelin alkuperäisessä versiossa käytetään 12 punaista ja yhtä vihreää omenaa, jotka vastaavat lapsia ympäri kieputettaessa lausuttuun runoon. Jos lapsia on vähän, omenoita tarvitaan vähemmän. Kiinnitä omenat pitkillä naruilla puunoksaan (vääntämällä narut yhteen voit piilottaa vihreän omenan punaisten omenien joukkoon). Peitä vuorossa olevan lapsen silmät, väännä narut taas auki ja lähetä lapsi kohti oksaa. Jos hän valitsee vihreän omenan, hän voittaa palkinnon (sekä vihreän omenan). Ripusta oksaan uusi vihreä omena ja anna seuraavan lapsen yrittää onneaan.

Halloween-peli: Kurpitsat kiertoon

Kurpitsoita tulee olla yksi vähemmän kuin pelaajia. Pyydä lapset istumaan piiriin. Soita halloween-aiheista musiikkia, kun kurpitsat siirtyvät lapselta toiselle. Kun musiikki loppuu, ilman kurpitsaa päätynyt pelaaja joutuu pois pelistä, mutta saa yhden pienen kurpitsan mukaansa. Muut jatkavat pelaamista, kunnes peli ratkeaa ja voittaja saa palkinnon.

Halloween-peli: Ilmapalloviesti

Järjestä reitti, joka kulkee siksakkia pihan (tai huoneen) poikki. Merkitse reitti värillisin köysin varustetuilla tolpilla. Jaa vieraat kahteen joukkueeseen, ja anna molemmille joukkueille pieni luuta ja täyteen puhallettu ilmapallo. Joukkueen jokaisen pelaajan täytyy lakaista ilmapallo reitin toiseen päähän ja takaisin ennen kuin vuoro siirtyy joukkueen seuraavalle pelaajalle. Joukkue, jonka jokainen pelaaja suorittaa reitin ensin, voittaa.

Halloween-peli: Mustan kissan häntä

Ripusta seinälle suuri kuva mustasta halloween-kissasta, jolla ei ole häntää. Anna kullekin vieraalle häntä, jonka juuressa on pala teippiä. Sido yksi kerrallaan vieraiden silmät, pyöritä heitä pari kertaa, lähetä heidät kohti kissaa ja katso, mihin he hännän pistävät. Vieras, jonka häntä päätyy lähimmäs sen oikeaa kohtaa, voittaa.

Halloween-peli: Halloween-tarinat

Halloween-pelit ovat melkein yhtä hauskoja kuin halloween-tarinat – mutta ne voi myös yhdistää. Lisää kutsuihin kummitustarinan alku ja pyydä jokaista lasta keksimään sille loppu, joka kerrotaan juhlissa. Kuuntele kaikki tarinat ja anna vieraiden äänestää hassuinta, oudointa ja karmivinta tarinaa.

Halloween-peli: Arvaa aave

Pyydä yhtä lasta poistumaan huoneesta. Pyydä sitten toista lasta piiloutumaan valkoisen lakanan alle. Muut lapset vaihtavat paikkaa keskenään. Pyydä huoneesta poistunut lapsi takaisin ja kysy, pystyykö hän nimeämään kummituksen päättelemällä, kuka puuttuu joukosta. Lapsi, joka esitti kummitusta, saa poistua huoneesta seuraavaksi.

Halloween-peli: Rakenna linnunpelätin

Jaa vieraat eri joukkueisiin. Anna kullekin joukkueelle kasa vanhoja vaatteita (joiden joukossa on myös hattuja), tyynyliinoja päiksi, sanomalehtiä tai heinää täyteeksi, köyttä linnunpelättimen sitomiseen ja tusseja kasvojen piirtämistä varten. Anna kullekin joukkueelle 15-20 minuuttia rakentaa linnunpelätin. Anna palkinto hassuimmalle ja pelottavimmalle linnunpelättimelle, ja ripusta ne ulos koristeeksi.

Halloween-peli: Muumion kääreet

Jaa vieraat pareihin ja anna kullekin parille vessapaperirulla. Joukkueen yksi pelaaja on käärijä ja toinen muumio, joka kääritään. Ensimmäisenä koko rullansa käyttänyt pari voittaa. Voit myös antaa kullekin joukkueelle kaksi vessapaperirullaa. Kun muumio on kääritty, hänen täytyy kääriä parinsa. Ensimmäisenä molemmat rullansa käyttänyt pari voittaa.

Halloween-peli: Identify What You Feel

Tämä halloween-peli on tuttu monille jo lapsuudesta. Laita riviin viisi läpinäkyvää muoviastiaa ja peitä ne mustalla kankaalla. Anna kunkin vieraan kokeilla kädellään kaikkia viittä astiaa kankaan alla niin, että he eivät näe niiden sisältöä. Sitten he saavat arvata, mitä niissä on. Voit kertoa vieraalle, että ensimmäisessä astiassa on sisälmyksiä (kurpitsan sisältö) ja katsoa, mitä hän arvaa. Toisessa on aivoja (kostea, karhea pesusieni). Kolmannessa on suonia (kylmää, keitettyä spagettia). Neljännessä on irti leikattuja sormia (pikkunakkeja), ja viidennessä on ihoa (pehmeän vehnätortillan paloja). Vieras, joka arvaa useimman astian sisällön oikein, voittaa pelin.

Halloween-peli: Omenan ojennus

Jaa vieraat joukkueisiin ja pyydä jokaista joukkuetta asettumaan riviin. Kunkin rivin ensimmäinen pelaaja saa leukansa alle omenan. Käyttämättä käsiään hänen täytyy siirtää omena seuraavana olevan pelaajan leuan alle. Sitten tuo pelaaja tekee samoin ja niin edelleen, kunnes joukkueen kaikki pelaajat ovat pidelleet omenaa leukansa alla. Jos omena putoaa, se palaa rivin alkuun. Joukkue, joka onnistuu siirtämään omenan koko rivinsä läpi, voittaa pelin.

Halloween-peli: Donitsikisa

Jaa vieraat joukkueisiin. Ripusta puunoksaan tai pyykkinaruun narulla yhtä monta donitsia kuin vieraitakin on. Kunkin pelaajan täytyy napata ja syödä yksi donitsi käyttämättä käsiään. Ensimmäisenä donitsinsa syönyt joukkue voittaa.

Halloween-peli: Haukkaa omena tynnyristä

Tämä on luultavasti vanhin tiedossa oleva halloween-peli. Täytä suuri astia kylmällä vedellä ja laita se maahan tai kuistin lattialle. Laita veteen puhtaita, kannattomia omenoita ja pyydä vieraita nappaamaan omena hampaillaan – eikä käsiä saa käyttää. Jokainen, joka onnistuu nappaamaan omenan vedestä, saa palkinnon.

Halloween-peli: Kuka minä olen?

Pyydä lapsia piirtämään halloween-aiheisia kuvia paperille ja teippaa ne eri vieraiden selkään (mutta älä anna heidän nähdä kuvaa, jonka he saavat selkäänsä). Kunkin pelaajan täytyy arvata, mikä kuva heidän selässään olevassa paperissa on. Muut saavat vastata kysymyksiin vain sanomalla ’kyllä’ tai ’ei’.

Halloween-peli: Karmiva keilaus

Unohda kilpailu parhaasta halloween-asusta ja pelaa sen sijaan pari kierrosta karmivaa keilausta. Koristele muutama vessapaperirulla pyöreillä, mustilla paperinpaloilla, jotka esittävät kummituksen kasvoja, ja keilaa rullia nurin pienellä kurpitsalla.

Halloween-peli: Kävely hämähäkinverkossa

Testaa tasapainoasi kävelemällä hämähäkinseitissä. Tee lattiaasi hämähäkinverkko kirkkaanvihreää maalarinteippiä käyttäen. Aseta muovisia hämähäkkejä verkon tyhjiin kohtiin. Lasten täytyy kerätä hämähäkit pysyen samalla verkon päällä – mutta he eivät saa kaatua tai koskettaa lattiaa tai mattoa.

Halloween-peli: Kurpitsa-risti-nolla

Parhaat halloween-pelit ovat saaneet syntyneet klassikoista. Osta muutama erivärinen minikurpitsa, joita voit käyttää pelissä risteinä ja nollina. Muodosta ruudukko sitomalla narua sivupöydän ympärille. Näin pelin saa pystyyn nopeasti ja helposti.

Halloween-peli: Aarteenmetsästys

Hauskojen halloween-pelien ei tarvitse olla todella monimutkaisia! Listaa 12 erilaista halloweeniin liittyvää esinettä. Voit ostaa pieniä, helposti piilotettavia leluja, kuten mininoitia tai mustia kissoja. Piilota ne kotiisi ja pyydä lapsia etsimään niitä juhlien aikana tai tietyssä ajassa. Voittajalle tarjotaan tietenkin makeisia.

Halloween-peli: Kurpitsan nouto

Jätä pöydälle pussillinen kurpitsamakeisia. Pelin tavoitteena on nostaa mahdollisimman monta kurpitsaa minuutin aikana mutta vain syömispuikkoja avuksi käyttäen. Voit suunnitella pelin hyvissä ajoin etukäteen ja ostaa sekä makeiset että juhliesi koristeet reilusti ennen halloweenia.

Halloween-peli: Kummitussäkkijuoksu

Muuta tämä klassinen lastenpeli uudeksi halloween-suosikiksi lisäämällä valkoisiin tyynyliinoihin kummitusten kasvot. Anna lasten juosta (tai pomppia) karmivien kummitussäkkiensä kanssa maaliin asti.

Halloween-peli: Kurpitsankoristelukisa

Vaikka kurpitsojen kaivertaminen sai alkunsa karmivasta tarinasta, vähemmän sotkuinen mutta vähintään yhtä hauska vaihtoehto sille on kurpitsojen koristeleminen. Järjestä lapsille pöytä, jonka ääressä he voivat maalata ja koristella omat kurpitsansa. Lopuksi lapset saavat äänestää suosikkiaan ja palkita parhaiten koristellun, pelottavimman ja hassuimman kurpitsan.

Halloween-peli: Noidan hatun heitto

Pinoa muutama suuri kurpitsa ja anna lasten heittää vuorollaan sen päälle noidan hattuja. Voittajaksi selviytyy ensimmäisenä kaksi kertaa kolmesta onnistunut pelaaja.

Halloween-peli: Karkkiämpäri

Tarvitset pieniä halloween-makeisia, muutaman muovisen kurpitsaämpärin ja hiukan narua. Jaa lapset pareiksi. Yksi lapsi yrittää heittää makeisia ämpäriin, joka on sidottu toisen lapsen vyötärölle. Jälkimmäinen yrittää napata makeiset ämpäriin.

Halloween-peli: Zombi-hippa

Zombit vievät tavallisen hipan uusiin ulottuvuuksiin. Valitse ensin yksi pelaaja, joka toimii ”zombina”. Aina, kun hän saa jonkun kiinni, tuo pelaaja muuttuu myös zombiksi. Viimeinen pelaaja, joka on säästynyt zombeilta, voittaa pelin.

Halloween-peli: Tarantellan heitto

Etsitkö halloween-pelejä, jotka vaativat vain kaksi ostosta? Siinä tapauksessa ”tarantellan heitto” on juuri sinua varten. Osta venyviä tekohämähäkinverkkoja ja levitä niitä oviaukkoon. Lapset saavat heittää niihin muovisia hämähäkkejä, ja se, joka saa ensimmäisenä oman hämähäkkinsä jäämään verkkoon, voittaa haluamiaan makeisia.

Halloween-peli: “Monster Mash” -patsaat

Halloween ei ole halloween, jos stereoista ei kaikaa klassinen halloween-kappale ”Monster Mash”. Anna lasten pelata patsas-leikkiä suosikkikappaleen tahdissa ja nauttia pelistä, joka ei vaadi turhia valmisteluja.

Lue lisää:

Halloweenin kurpitsapiirakka

13 halloween-seuraleikkiä

Halloweenin kunniaksi – 5 kertomusta yliluonnollisista ilmiöistä