Previous slide
Next slide

Mitä syntymäpäiväsi kertoo luonteestasi?

syntymäpäivä
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Taylor Markarian
Miksi luottaisit astrologian kaltaiseen tekotieteeseen, kun julkaistu tieteellinen tutkimus voi ennustaa tulevaisuutesi?

Ei kovin iloinen tammikuu

Tutkijat ovat äärimmäisen uteliaita syntymäpäivän vaikutuksista luonteeseen ja terveyteen. On todettu, että tammikuu on äärimmäisyyksien kuukausi. Toisaalta tammikuun vauvat joutuvat kestämään suurimman osan mielialahäiriöistä, kuten kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä, kaamosmasennuksesta, masennuksesta ja jopa skitsofreniasta. Jotkut tammikuussa syntyneet ihmiset vaikuttavat kuitenkin myös olevan kaikkein menestyneimpiä. Vuonna 2013 julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että tässä kuussa syntyneistä ihmisistä tulee todennäköisimmin kuuluisia ja ainutlaatuisen taitavia.

Kuuluisa helmikuu

Helmikuun vauvoilla on paljon yhteistä tammikuun vauvojen kanssa, mutta heistä tulee suuremmalla todennäköisyydellä julkkiksia. Toisaalta tässä kuussa syntyneillä ihmisillä on jonkinlainen suoja tavallisia sairauksia vastaan. Siitä huolimatta helmikuun vauvat ovat alttiimpia tietyille asioille. Hiirillä suoritetun tutkimuksen mukaan keskellä talvea syntyneet vauvat eivät sopeudu helposti vuodenaikojen vaihteluun, ja he voivat olla fyysisesti vähemmän aktiivisia.

Iloinen maaliskuu

Maaliskuun vauvat ovat todennäköisemmin optimistisia. Optimismi on hieno ominaisuus, etenkin kun ajattelee, että maaliskuussa syntyneet ovat suuremmassa vaarassa saada sydän- ja verisuonisairauksia. Olipa vastassa mitä hyvänsä, maaliskuussa syntyneet kykenevät näkemään hyvän pahassakin.

Optimistinen huhtikuu

Syntymäpäivä huhtikuussa liitetään valitettavasti sydänvaivoihin. Tutkijoiden teorioiden mukaan yksi tähän riskiin on se, että äiti – ja niinpä myös syntymätön lapsi – ei käy ulkona riittävästi ja saa raskauden aikana talvella kylliksi auringonpaistevitamiinia (D-vitamiinia). Mitä luonteeseen tulee, joidenkin lähteiden mukaan huhtikuun vauvat ovat kuitenkin hyvin optimistisia ja vähemmän alttiita mielialanvaihteluille.

Synkkä toukokuu

Toukokuun vauvoilla on suurempi riski kärsiä kliinisestä masennuksesta kuin minään muuna kuukautena syntyneillä. Toisaalta nämä ihmiset ovat tavallisesti muuten äärimmäisen terveitä. Toukokuun vauvoilla uskotaan myös olevan taipumusta suurempaan määrään eri ammatteja kuin muina kuukausina syntyneillä.

Hermostunut kesäkuu

Kesäkuun vauvat – ja kesävauvat yleensäkin – ovat taipuvaisia olemaan muita ailahtelevaisia. Heidän tunteensa vaihtelevat nopeasti äärimmäisyydestä toiseen. Yllättävää kyllä, kesäkuun vauvat ovat muita vähemmän alttiita kaksisuuntaiselle mielialahäiriölle. Tässä kuussa syntyneet ihmiset vaikuttavat kuitenkin sinnikkäämmiltä ja kykenevämmiltä käsittelemään tunteitaan. 

Myrskyisä heinäkuu

Keskellä kesää syntyneiden heinäkuun vauvojen tunteet ovat ehkä kaikkein myrskyisimmät. Toisin kuin kesä- ja elokuu, heinäkuu vaikuttaa tuottavan enemmän kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsiviä ihmisiä. Yhdysvaltain yritysjohtajista tehdyn tutkimuksen mukaan heinäkuussa syntyneistä tulee pienimmällä todennäköisyydellä johtajia. Sen sijaan he elävät mieluummin vaatimatonta elämää ja nauttivat yksinkertaisista iloista.

Ahkera elokuu

Institute of Fiscal Studiesin tekemän tutkimuksen mukaan elokuun vauvat eivät tavallisesti pärjää koulussa – tai nauti siitä. Akateeminen oppiminen kiehtoo heitä vähemmän, joten he saavat loistaa oppiessaan elämän ja työkokemusten kautta. 

Opinhaluinen syyskuu

Syyskuun vauvoilla kaksisuuntaisen mielialahäiriön riski näyttää olevan kaikkein pienin. Syyskuussa syntyneet ihmiset pärjäävät tavallisesti myös hyvin akateemisesti. He ovat järkiperäisiä ja harrastavat abstraktia ja yksityiskohtiin keskittyvää ajattelua.

Kunnianhimoinen lokakuu

Keskellä syksyä, lokakuussa syntyneet ihmiset ovat taipuvaisia olemaan muita ärtyisämpiä. He ovat myös kaikkein alttiimpia sairauksille – etenkin hengitysteiden vaivoille. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että lokakuussa syntyneet ovat huipputasoa, mitä johtamistaitoihin tulee.

Hullu marraskuu

Marraskuun vauvat ovat iloisia! Koko kalenterivuoden kaikista kuukausista marraskuu liittyy vähiten masennukseen. Kuten lokakuussa syntyneillä, tässä kuussa syntyneillä on kuitenkin muita suuremmat terveysriskit.

Huoleton joulukuu

Joulukuussa syntyneillä on tavallisesti suurempi riski saada lisääntymiselimiin liittyviä sairauksia, mutta he ovat myös henkisesti tasapainoisempia ja terveempiä kuin muina kuukausina syntyneet. Jos olet syntynyt tässä kuussa, olet vähemmän ärtyisä kuin marraskuussa syntyneet ihmiset. 

Lue lisää:

Näin syntymäkuukautesi vaikuttaa terveyteesi

8 asiaa, jotka on hyvä tietää kun ikäännymme

Kuusi tapaa löytää onni