Previous slide
Next slide

13 helppoa keinoa päästä pysyvästi eroon muurahaisista

muurahaiset
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valittujen Palojen pääkirjoittajat
Nämä 13 luotettavaa tavaraa teipistä etikkaan hoitavat muurahaisongelmasi ja auttavat sinua pääsemään pysyvästi eroon näistä ikävistä tunkeilijoista.

Liemipumppu ja muurahaiset 

Jos olet kyllästynyt jakamaan kotisi torakoiden tai muurahaisten kanssa, anna niille lähdöt ripottelemalla boorihappoa kaikkiin aukkoihin ja koloihin, joissa olet tunkeilijoita nähnyt. Näin tapat muurahaiset boorihapon avulla: Puhalla pieniä määriä jauhetta vaikeapääsyisiin nurkkiin ja syvempiin aukkoihin liemipumpun avulla. Muista kuitenkin, että boorihappo voi olla myrkyllistä pienille lapsille tai lemmikkieläimille.

Teippi

Käveleekö jono muurahaisia kohti keittiösi työtasolla olevaa keksipurkkia tai ruokakomerossasi olevaa makeaa palkintoa? Rakenna esineen ympärille ”vallihauta” ympäröimällä se teipillä tai ilmastointiteipillä. Muista kuitenkin laittaa teippi tahmea puoli ylöspäin. Olipa talossasi muurahaisia tai ei, monipuolinen ilmastointiteippi on monessa tilanteessa kätevä apuri.

Liitu

Myös tämän keinon avulla voit päästä eroon muurahaisista: Pidä ne loitolla piirtämällä liidulla viiva kotisi ulko-ovien ympärille. Liidussa on nimittäin merieläinten jauhettuja ja tiiviiksi puristettuja kuoria sisältävää kalsiumkarbonaattia, joka puolestaan karkottaa ryömivät tunkeilijat tehokkaasti. Levitä jauhettua liitua puutarhassasi kasvavien kasvien ympärille, niin muurahaiset ja etanat pysyvät kaukana.

Vehnäjauho

Haluatko päästä eroon muurahaisista ilman vaarallisia torjunta-aineita? Ripottele pieni jauhojana ruokakaappiesi takareunaan ja sinne, mistä näen muurahaisten tulevan sisään kotiisi. Jauho karkottaa muurahaiset, sillä ne eivät ylitä jauhojanaa.

Kukkapurkit

Jos tulimuurahaiset terrorisoivat pihaasi tai patiotasi, ja olet kyllästynyt pienten hyökkääjien pistoksiin, kukkapurkki saattaa ratkaista ongelmasi. Tee näin: Laita kukkapurkki muurahaispesän päälle ylösalaisin. Kaada kiehuvaa vettä sen pohjassa olevasta reiästä, niin poltat niiden talon.

Sitruunat

Et tarvitse hyönteismyrkkyjä tai muurahaisansoja tehdäksesi keittiöstäsi täysin ötökkävapaan alueen. Käytä sitruunoita – niissä on enemmän jytyä kuin tajuatkaan. Näin pääset eroon muurahaisista sitruunakäsittelyn avulla: Purista ensin hiukan sitruunamehua ovien kynnyksille ja ikkunalaudoille. Laita sitä sitten aukkoihin tai koloihin, joista muurahaiset pääsevät sisään. Ripottele lopuksi pieniä sitruunakuoren paloja ulko-ovesi tuntumaan. Muurahaiset tajuavat kyllä, etteivät ole tervetulleita kotiisi. Sitruunat tepsivät myös torakoihin ja kirppuihin: Sekoita neljän sitruunan mehu (sekä hedelmänliha) kahteen litraan vettä, pese lattiasi sillä ja seuraa, miten kirput ja torakat pakenevat. Ne nimittäin vihaavat sitruunan tuoksua. Lue lisää sitruunasta! 

Appelsiinit

Karkota muurahaiset puutarhastasi tai kotisi perustuksista. Laita tehosekoittimeen pari appelsiininkuorta ja hiukan alle 2,5 desilitraa vettä, ja jauha ne koneessa sileäksi seokseksi. Kaada se hitaasti muurahaispesien päälle, niin pienet kiusantekijät katoavat.

Pippuri

Kaksi tai kolme vuotuista kesävierasta ovat vallanneet keittiösi. Nämä muurahaiset etsivät sokeria. Anna niille sen sijaan hiukan pippuria. Ripottele cayennepippuria kohtiin, joista muurahaiset etsivät sokeria, kuten työtasojesi takareunaan tai lattialistojesi viereen. Se kertoo niille, ettei tarjolla ole sokeria. Jos löydät muurahaissiirtokunnan hiukan liian läheltä kotiasi, ja se yrittää siirtyä keittiöösi, cayennepippuri voi auttaa pääsemään siitä eroon. Kaada pippuria pesäaukkoon ja heitä muurahaisille hyvästit.

Muovirasiat

Seuraat avuttomana, miten muurahaiset marssivat piknikpöydän jalkaa pitkin pöydälle ja maukkaisiin herkkuihin, joita olet perheellesi valmistanut. Pidä ikävät tunkeutujat loitolla tämän idioottivarman niksin avulla: Laita piknikpöydän jalkojen alle muovirasiat ja täytä ne vedellä. Muurahaiset eivät takuulla ryömi niiden ohi.

Suola

Jos muurahaiset tallaavat polkua kotiasi kohti, keskeytä niiden matka ripottelemalla suolaa ulko-ovesi kynnykselle tai suoraan niiden polulle. Ne eivät halua ylittää sitä.

Yrtit ja mausteet

Vehnäjauho, sokeri ja paprikajauhe voivat päätyä muurahaisten ruoaksi. Pidä nämä tärkeät ruoka-aineet turvassa lisäämällä säilytysrasioihin laakerinlehti. Jos pelkäät, että laakerinlehden aromi tarttuu jauhoihin tai sokeriin, teippaa lehti rasian kannen alle. Tämä temppu tepsii myös kaapistojen sisällä, missä pussilliset salviaa, laakeria, kanelitankoja tai kokonaisia neilikoita sekä tuoksuvat miellyttävältä että torjuvat muurahaisia.

Talkki

Tehokas luonnonmukainen keino torjua muurahaisia on sirotella runsaasti talkkia talosi perustuksiin ja esimerkiksi ovi- ja ikkuna-aukkoihin, joista tiedät muurahaisten tulevan sisään. Muita luonnonmukaisia torjunta-aineita ovat ruokasooda, booraksi, rikkijauhe ja neilikkaöljy. Voit myös yrittää istuttaa minttua talosi perustusten tuntumaan.

Etikka

Anna kotiisi tunkeutuville muurahaisille häätöilmoitus: Näin tapat ne etikalla. Kaada suihkupulloon saman verran vettä ja etikkaa. Suihkuta sitten seosta muurahaispesiin ja alueille, joilta muurahaisia löydät. Muurahaiset vihaavat etikan hajua, joten ne siirtyvät ripeästi paremmalta tuoksuvaan paikkaan. Pidä suihkupullo lähellä myös retkillä, jotta murkut pysyvät kaukana piknikistäsi ja lasten leikkialueilta. Jos tontillasi on runsaasti muurahaispesiä, karkota muurahaiset kaatamalle niiden päälle laimentamatonta etikkaa.

Lue lisää: 

9 luteita koskevaa faktaa, jotka eivät ole totta

Näin peset ikkunat oikeaoppisesti

11 syömiskelvotonta ruokajätettä, joissa on yllättäviä hyötyjä