Previous slide
Next slide

Tee-se-itse -paketointivinkkejä jouluun

paketointi
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Alumiinifoliosta on muuhunkin kuin voileipien kääreeksi ja televisioantennin korvikkeeksi. Materiaali sopii täydellisesti erimuotoisten lahjojen paketoimiseen, sillä se mukautuu käärittävän tavaran muodon mukaiseksi.

Voit paketoida myös laatikoissa olevat lahjat heijastavan pinnan omaavalla foliolla saadaksesi aikaan huomiota herättävän ja joulukuusen hopealankakoristeiden kiiltoa muistuttavan hohteen.

Tarvikkeet: Yksi arkki alumiinifoliota ja koriste- tai paperinauhaa.

Tee näin: Aseta lahjaesine folioarkin keskelle, nosta sivut ylös ja vedä ylös jäävät päädyt yhteen. Sido kiinni koristenauhaa käyttäen.

Lisävinkki: Saat makeamman paketin, kun kiinnität latvaan rusetin sijasta valkoisen paperisuikaleen. Tadaa! Paketti näyttää Hersey’s Kiss -suklaakonvehdilta ja paperisuikale toimii pakettikorttina.

Uutta käyttöä suljettaville pakastepusseilla

Yksinkertaisen muovipussin ja juhlavien koristeiden yhdistelmällä paketin voi saada näyttämään lumisadepallolta.

Tarvikkeet: Yksi uudelleen suljettava noin neljän litran muovipussi, silkkipaperia, teippiä, sakset ja koristenauhaa. Vaihtoehtoiset materiaalit: paperisilppua, männynkäpyjä, hopealankaa ja koristenauhasuikaleita.

Tee näin:
1. Kääri lahja silkkipaperiin.
2. Leikkaa pussinsulkija pois.
3. Laita silkkipaperiin kääritty lahja ja haluamasi koristeet (kävyt, nauhasuikaleet jne.) pussiin.
4. Sido pussi kiinni koristenauhaa käyttäen.

Pue viinipullolle housut!

Tee juhlakauden päivällistä varten hankitulle lahjapullolle asu käyttämällä vanhoja vapaa-ajan housuja tai farkkuja.

Tarvikkeet: Yhdet housut (farkut, puvun housut tai vakosamettihousut käyvät mainiosti), sakset, tekstiililiimaa tai ompelukone.

Tee näin:
1. Leikkaa punteista noin 30 sentin pituinen kappale.
2. Käännä nurinpäin ja ompele päädyt yhteen tai kiinnitä ne tekstiililiimalla.
3. Leikkaa takatasku irti ja kiinnitä paketin etuosaan. Näin saat täydellisen taskun pullonavaajalle.
4. Laita viini- tai samppanjapullo paketin sisään.

Kukoistava kassi

Tarvikkeet: Yksivärinen lahjakassi (saatavilla kaupoissa tai käsityöliikkeissä), kukan muotoinen vaahtoleimasin (saatavilla käsityöliikkeissä), persikan- ja kullanväristä akryylimaalia (saatavilla käsityöliikkeissä), leveä ja litteä sivellin, vaahtomuovisivellin, samettinauhaa, teemaan sopivia koristekukkia, lahjanarun palasia, kuumaliimapyssy ja liimapuikkoja.

Tee näin:
1. Levitä vaahtomuovisiveltimellä kultaista akryylimaalia leimasimeen. Aloita kuvioiden paineleminen kassin keskiosasta ja toista kunnes pääset reunoille asti. Anna kuivua.
2. Kasta litteä sivellin persikanväriseen maaliin ja painele ylimääräinen maali pois, kunnes sivellin on lähes kuiva. Maalaa nopein vedoin kevyt pintakerros leimasinkuvioiden päälle.
3. Liimaa samettinauha kassin yläosaan ja kiinnitä jäljelle jäävät narut ja koristekukat sankoihin.

Lisävinkki: Voit koristella minkä tahansa vaatimattoman lahjakassin tekojalokiviä, ylimääräiseksi jäänyttä koristenauhaa, helmiä, nappeja, kankaanpalasia ja mitä tahansa kodistasi löytyvää materiaalia käyttäen.

Mahtavat rusetit

Tarvikkeet: Koristenauhaa, kuumaliimapyssy ja liimapuikkoja.

Tee näin:
1. Tee nauhan toiseen päähän silmukka ja kiinnitä liimapisaralla.
2. Muodosta kahdeksikko tekemällä toisesta silmukasta samankokoinen kuin ensimmäisestä. Väännä silmukat yhteen ja käytä liimaa kiinnitykseen.
3. Jatka täydentämistä tekemällä silmukoita ja kahdeksikkoja ja pienennä silmukoiden kokoa rusetin kasvaessa.

Lisävinkki: Tee elämäsi miehille maskuliinisempi rusetti käyttämällä koristenauhan sijasta mittanauhaa tai pitkiä vetoketjuja särmikkään tyylin luomiseksi.

Paketointi-idea: Ajattele ympäristöä

Tee ympäristöystävällisyydestä juhlakauden teema. Älä heitä internetistä tilattujen lahjojen pahvilaatikkoja pois, vaan ota ne hyötykäyttöön valmistamalla niistä kuperanmallisia lahjakoteloita.

Tarvikkeet: Kuperan lahjakotelon mallikaava (lataa tästä), pahvia tai aaltopahvia, kynä, sakset, askarteluveitsi, liimapuikko ja silkkinauhaa.

Tee näin:
1. Tulosta ja leikkaa kotelon kaava irti. Aseta kaava aaltopahvin tasaiselle puolelle, piirrä kaavan viivat näkyviin ja leikkaa malli irti.
2. Painele askarteluveitsen kärjellä kaarevia apuviivoja pahviin. Käännä pahvia sisäänpäin keskellä olevia apuviivoja kohti.
3. Taita pitkä reuna sisäänpäin merkin kohdalta ja laita taitokseen liimaa. Liimaa vastakkaiset reunat yhteen, aseta kotelon päälle painava kirja ja odota liiman kuivumista.
4. Purista kevyesti kotelon reunoja, jotta se aukeaa hieman. Taita kaarevat läpät toisesta päädystä, aseta lahja kotelon sisään ja taita myös toinen pääty.
5. Solmi kotelon ympärille silkkinauha.

Lisävinkki: Kierrätä viime joulun kortit ja tee niistä pakettikortteja kuviorei’ittimen avulla tai leikkaa ne perinteiseen pakettikortin muotoon.

Paketointi-idea: Koristeelliset kuviot ja nimikirjaimet

Kiinnitä käsintehdyt kuviot lahjapaketteihin ja kaunista niitä. Ne ovat myös hienoja koristeita!

Tarvikkeet: Pieniä askarteluhelmiä (Useimmat käsityökaupat myyvät edullisesti pusseja, joissa on tuhansittain pikkuhelmiä. Mikäli askartelet lasten kanssa, niin valitse isompia helmiä.), paksua korulankaa, pieni silkkinauha, korupihdit, katkaisupihdit ja kirjaimia tai kuvioita sisältävä paperituloste.

Tee näin:
1. Leikkaa korulangasta sopivan pitkä pätkä tulostettua kirjainkuviota varten. Tee pihdeillä langan toiseen päähän pieni silmukka.
2. Pujota lankaan helmiä, mutta jätä pieni osa tyhjäksi. Aseta helmilanka kirjainkuvion päälle ja asettele kirjaimen muodon mukaan lisäten tai poistaen helmiä tarvittaessa. Viimeistele taittamalla langanpää, jotta helmet eivät karkaa.
3. Sido helmikirjain pieneen silkkinauhaan ja kiinnitä pakettiin.

Paketointi-idea: Huiskis! Nopea korurasia

Noudata Filianin viiden vaiheen origami-tekniikkaa ja saat tulokseksi suloisen lahjarasian, joka on kokonsa puolesta täydellinen koruille ja pikkuesineille. Valitse koristeellisesti kuvioitu paperi, niin et tarvitse erillistä lahjapaperia paketointiin.

Tarvikkeet: Kaksi neliönmuotoista, noin 30 x 30 cm kokoista paperiarkkia (saatavilla käsityöliikkeissä), sakset, taittoluu tai viivoitin.

Tee näin:

1. Tee ensin kansi. Taittele paperiarkki viistosti puoliksi ensin toiseen suuntaan ja sitten toiseen. Paina taittoluulla tai viivoittimella taitoksia terävästi ennen taitosten avaamista.

2. Taita neliön kaikki kulmat kohti paperin keskikohtaa, painele taitoksia ja avaa.

3. Paperi on levitetty auki. Aloita taittamalla yksi kulma kohti kauimmaista vastakkaisessa kulmassa olevaa taitoskohtaa kohti. Taittele, avaa ja toista vaihe kolmen muunkin kulman kanssa.  Taita lopuksi jokainen kulma kohti lähimpänä olevaa taitoskohtaa ennen kaikkien kulmien avaamista. Avaamisen jälkeen näet neliöiden taitoskohtien kokonaiskaavan.

4. Taittele kaksi vastakkaista kolmionmuotoista kulmaa ensimmäisten taitosjälkien kohdalta. Toista myös seuraavien taitosjälkien kohdalla. Taita rauhallisesti peukaloitasi käyttäen jäljelle jääneet sivut taitosjälkien mukaisesti ja muodosta rasian seinät. Taittele viimeiset kolmionmuotoiset kulmaläpät sisään rasian viimeistelemiseksi.

5. Pohjan valmistamiseksi pienennä 30 x 30 sentin kokoinen arkki kokoon 29 x 29 cm ja seuraa yllä olevia ohjeita.

Lue lisää: 

10 vinkkiä ympäristöystävällisempään jouluun 

Näin selviät joulusta 

Persoonalliset joululahjat