Previous slide
Next slide

Mikä on kiinalaisen horoskoopin elementtisi ja mitä se kertoo sinulle?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat

Kiinalainen horoskooppijärjestelmä on tuhansia vuosia vanha. Järjestelmä on täynnä historiaa ja ikivanhoja perinteitä, ja se antaa uskomattoman yksityiskohtaisen näkökulman maailmasta ja taivaista. Läntisen astrologian tapaan kiinalaista astrologiaa määrittää sen 12 horoskooppimerkkiä: rotta, härkä, tiikeri, jänis, lohikäärme, käärme, hevonen, lammas (tai vuohi), apina, kukko, koira ja sika. Lisäksi horoskooppiin vaikuttavat luonnolliset elementit, mukaan lukien viisi elementtiä: tuli, maa, metalli, vesi ja puu. Nämä kiinalaiset elementit kuvaavat kaikkien maailmankaikkeudessa olevien asioiden perustavanlaatuisia rakenneosia sekä sitä, miten ne liittyvät toisiinsa. Koska olet osa maailmankaikkeutta, ne vaikuttavat myös sinuun.

Kiinalaisessa horoskoopissa jokaiselle vuodelle on määritelty tietty elementti. Nämä viisi elementtiä ja 12 horoskooppimerkkiä luovat 60-vuotisen kierron. Tässä kohtaa asiat menevät hieman hankalammiksi: jokainen elementti vaikuttaa vuoteen kokonaisuudessaan ja kaikkiin sinä vuotena eläviin ihmisiin, kuten tulet näkemään vesitiikerin vuonna 2022. Lisäksi elementti vaikuttaa erityisesti kyseisenä vuonna syntyneiden henkilöiden luonteenpiirteisiin ja taipumuksiin. Kiinalaisen horoskoopin mukaisen elementtisi ymmärtäminen voi auttaa sinua oppimaan enemmän itsestäsi sekä tasapainottamaan elämääsi aina terveyden ylläpitämisestä tekemiisi valintoihin.

Yleiskatsaus kiinalaisen horoskoopin elementeistä

Astrologi Susan Levitt, joka on kirjoittanut kirjan Taoist Astrology: A Handbook of the Authentic Chinese Tradition, kertoo viiden elementin teorian olleen ratkaisevan tärkeä siinä, kuinka muinaiset kiinalaiset ymmärsivät ihmiskehoa. ”Jokainen näistä viidestä elementistä rinnastuu kehon elementteihin ja kiinalaisen lääketieteen meridiaaneihin”, Levitt kertoo. Tuli vastaa sydäntä, maa vatsaa, metalli keuhkoja, vesi munuaisia ja puu maksaa. Perinteinen kiinalainen lääketiede liittää kehon ongelmat näiden elementtien epätasapainoon ja saattaa osoittaa vahvistamista kaipaavat alueet. Vaikka jokaisen kannattaisi huomioida nämä elementit, elementtejä vastaavina vuosina syntyneiden henkilöiden tulisi kiinnittää niihin erityistä huomiota. Esimerkiksi veden vuonna syntyneet henkilöt voivat olla alttiita munuaisongelmille.

Jokainen kiinalaisen horoskoopin elementti vastaa myös eri vuodenaikaa ja kuukausia: tuli vastaa kesää, metalli syksyä, vesi talvea ja puu kevättä. Maa puolestaan vastaa vuodenaikojen siirtymiä eli jokaisen vuodenajan muutamaa viimeistä viikkoa. Lisäksi kuten aiemmin todettiin, laajemmassa mittakaavassa jokaisella vuodella on oma elementtinsä. Koska vuosi 2022 on veden vuosi, se on täynnä vesielementille tyypillisiä piirteitä, kuten luovuutta ja voimakkaita tunteita. Sama koskee muitakin elementtejä ja niille kuuluvia ominaispiirteitä, joten voit saada käsityksen siitä, mitä vuosi tuo tullessaan. Näin on etenkin silloin, jos ymmärrät lisäksi, kuinka vuosi sopii yhteen horoskooppimerkkisi- ja elementtisi kanssa. Saatat myös huomata samankaltaisuuksia läntisen astrologian horoskoopin elementeissä.

Kuinka löydät ja ymmärrät kiinalaisen horoskoopin elementtiäsi?

Seuraavaksi saat tietoa siitä, mitä olet uteliaana odottanut: omasta kiinalaiseen horoskooppiin perustuvasta elementistäsi ja siitä, kuinka se vaikuttaa elämääsi. Onhan kuitenkin niin, että jäniksen vuosina, mutta eri elementtien vuosina, syntyneet henkilöt eroavat toisistaan: esimerkiksi tulijänikset eroavat puujäniksistä, vesijäniksistä ja niin edelleen. Selaa alaspäin löytääksesi, mitä elementtiä syntymävuotesi vastaa ja lue, millaisia merkitysvivahteita tämä lisää horoskooppimerkkiisi sekä opi paremmin siitä, mikä tekee sinusta sinut.

Tuli

Syntymävuodet: päättyvät numeroon 6 tai 7

Värit: punainen (yang), violetti (yin)

Planeetta: Mars

Ympäristö: kuuma

Sisäelimet: sydän (yin), ohutsuoli (yang)

Tuli on aggressiivinen elementti, joten tämän elementit ihmiset ovat todella suoria, ilmaisuvoimaisia ja johtajuuteen pyrkiviä. ”Tuli-ihminen menestyy olemalla lämminsydäminen ja antelias”, Levitt selittää. Tämä tarkoittaa oman sisäisen rakkauden, intohimon ja henkisyyden hyväksymistä. Tällä elementillä voi kuitenkin olla negatiivisia taipumuksia turhamaisuuteen, mustasukkaisuuteen ja turhautuneisuuteen. ”Tuli-ihmisen haasteena on jakaa iloa ja naurua palkkiota ajattelematta.”

Levittin mukaan värisi on punainen (yang/maskuliininen energia), jos olet syntynyt vuonna, joka päättyy numeroon kuusi. Jos taas syntymävuotesi päättyy numeroon seitsemän, on värisi violetti (yin/feminiininen energia). Levitt huomauttaa myös, että ”punainen tähtimerkki on todella lannistumaton ja voi nujertaa useimmat sairaudet taianomaisesti.” Violetti väri puolestaan tarkoittaa aistillisuutta ja tunteiden intensiivisyyttä. ”Violetilla tähtimerkillä voi olla taipumus heikkoon sydämeen emotionaalisen stressin takia.” Ota myös selvää läntisen astrologian mukaisesta voimaväristäsi.

Kolme tapaa ehkäistä sydäntautiriskiä

Maa

Syntymävuodet: päättyvät numeroon 8 tai 9

Värit: keltainen (yang), kulta (yin)

Planeetta: Saturnus

Ilmasto: kostea

Sisäelimet: perna (yin), vatsa (yang)

Maa on käytännönläheinen ja luotettava elementti, mutta sitä määrittelevät myös rehellisyys, kiltteys ja empatiakyky. Tämän elementin ihmiset ovat hoivaavia, kuten luontoäiti. He ovat myös syvällisiä ja mietteliäitä. ”Maaihminen osaa meditoida ja pohtia”, Levitt toteaa. ”On tärkeää, että maan vuonna syntyneet ihmiset ravitsevat itseään fyysisesti, emotionaalisesti ja henkisesti.”

Värisi on keltainen (yang/maskuliininen energia), jos syntymävuotesi päättyy numeroon kahdeksan. Värisi on kultainen (yin/feminiininen energia), jos se päättyy numeroon yhdeksän. ”Kultaisena vuonna syntyneitä pidetään onnekkaina, ja heistä pidetään aina huolta sekä heidän tarpeensa täytetään”, Levitt kertoo.

Lue, milloin on syytä huolestua vatsakivusta

Metalli

Syntymävuodet: päättyvät numeroon 0 tai 1

Värit: valkoinen (yang), hopea (yin)

Planeetta: Venus

Ilmasto: kuiva

Sisäelimet: keuhkot (yin), paksusuoli (yang)

Metalli on elementti, joka liitetään teollisuuteen ja aseistukseen. Tämän elementin ihmiset ovat yhtä vahvoja kuin teräs. He ovat myös itsenäisiä sekä keskittyneitä ja voivat olla melko intensiivisiä. Itse asiassa nämä ihmiset voivat joskus olla liiankin heltymättömiä ja pystyttävät usein vankan suojamuurin, kun he kieltäytyvät käsittelemästä tunteitaan. ”Metallipersoona on todella määrätietoinen ja voimakas”, Levitt toteaa. ”Metallin vuonna syntynyt menestyy olemalla vähemmän jääräpäinen, hyväksymällä muutokset ja päästämällä tahdikkaasti irti menneisyydestä.”

”Värisi on valkoinen (yang/maskuliininen energia), jos syntymävuotesi päättyy numeroon nolla. Värisi on hopea (yin/feminiininen energia), jos se päättyy numeroon yksi. Levittin mukaan valkoisia tähtimerkkejä symbolisoi ase ja hopeisia kattila. Kun metalli on maskuliininen, se on uuttera aggressiivisella ja voimakkaalla tavalla. Feminiinisessä muodossaan se on uuttera kannustavammalla ja rakenteellisemmalla tavalla.

Keuhkoahtaumataudin hoidot ja riskitekijät

Vesi

Syntymävuodet: päättyvät numeroon 2 tai 3

Värit: musta (yang), harmaa (yin)

Planeetta: Merkurius

Ilmasto: kylmä

Sisäelimet: munuaiset (yin), virtsarakko (yang)

Kuten läntisen horoskoopin vesimerkit, tämän kiinalaisen horoskoopin elementin ihmiset tunnetaan luovuudestaan, herkkyydestään ja mietteliäisyydestään. Vesi elää tunteissa enemmän kuin mikään muu elementti. ”Vesi-ihmiset arvostavat perhettä ja sosiaalisia kontakteja, ja heillä on kyky viehättää”, Levitt kertoo. ”Veden vuonna syntyneet menestyvät silloin, kun he eivät anna pelon estää luovuuden täydellistä ilmaisuvoimaa.”

Värisi on musta (yang/maskuliininen energia), jos syntymävuotesi päättyy numeroon kaksi. Värisi on harmaa (yin/feminiininen energia), jos se päättyy numeroon kolme. Mustia tähtimerkkejä symbolisoi aalto ja harmaita symbolisoi puro. Jälleen kerran tämä havainnollistaa elementin maskuliinisten ja feminiinisten edustusten vastakkainasettelua: edellinen on aggressiivisempi ja jälkimmäinen rauhallisempi. Aloita vuosi 2022 oikealla jalalla näiden onnea tuovien kiinalaisten uudenvuoden ruokien avulla.

Näin selätät kroonisen munuaisten vajaatoiminnan!

Puu

Syntymävuodet: päättyvät numeroon 4 tai 5

Värit: vihreä (yang), sininen (yin)

Planeetta: Jupiter

Ilmasto: tuulinen

Sisäelimet: maksa (yin), sappirakko (yang)

Puu merkitsee kasvua ja innokkuutta. Tämä kiinalaisen horoskoopin elementti on yhteydessä idealismiin, rohkeisiin tekoihin ja mielikuvitukseen. ”Puuihmisillä on päätöksentekotaitoja ja kyky luoda muutoksia”, Levitt toteaa. Tämän elementin ihmiset voivat olla myös todella kilpailullisia, ja he ovat alttiita negatiivisille tunteille, kuten itseluottamuksen puutteelle ja vihalle. ”Puuihmisen haasteena on oppia kontrolloimaan vihaa ja kanavoimaan se kaikkia ihmisiä hyödyttäväksi positiiviseksi työksi.”

Värisi on vihreä (yang/maskuliininen energia), jos syntymävuotesi päättyy numeroon neljä. Värisi on sininen (yin/feminiininen energia), jos se päättyy numeroon viisi. Vihreitä tähtimerkkejä symbolisoi mänty, joka toimii merkkinä päättäväisistä, suoraselkäisistä ja kärsivällisistä ominaisuuksista. Sinisiä tähtimerkkejä symbolisoi bambu, joka on joustavuudestaan voimansa löytävä kasvi. Ota myös selvää siitä, mitä esineitä sinun kannattaa sijoittaa kotiisi hyvän feng shuin saavuttamiseksi.

Tämä tulee tietää sappikivistä

Lähde:

Taylor Markarian

Markarian on RD.comin vakituinen kirjoittaja, joka kirjoittaa kulttuurista, neuvoista, matkustamisesta, lemmikeistä sekä kaikesta omituisesta ja yliluonnollisesta. Hän on kirjoittanut teoksen From the Basement: A History of Emo Music and How It Changed Society, joka tarkastelee punkmusiikin evoluutiota ja mielenterveyttä. Markarian on suorittanut Emerson Collegessa kirjoittamisen, kirjallisuuden ja julkaisutoiminnan kandidaatin tutkinnon.

Lue lisää:

Kuinka kehua kutakin horoskooppimerkkiä?

Horoskooppimerkit, joiden ei pitäisi lyöttäytyä yhteen

Näin syntymäkuukautesi vaikuttaa terveyteesi