Previous slide
Next slide

Hiilihydraatit, joita ei missään nimessä pidä karsia ruokavaliosta

Hyvät hiilihydraatit
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Sam Benson Smith
Huonoja uutisia leivän ystäville.

Hiilihydraatit ovat monimutkaisia. No, osa on, osa taas ei. Voidaan sanoa, että hiilihydraattien suhde terveellisen ruokavalion ylläpitämiseen on yleisesti ottaen vaikeaselkoinen.

Tasapainoiseen ruokavalioon kuuluu hillitty rasvan ja hiilihydraattien käyttö, mutta hiilihydraattien kulutuksen vähentämisessä on syytä olla varovainen.

Women’s Health -lehden mukaan ruokavaliossa pitäisi aina olla kahdenlaisia hiilihydraatteja. Ne eivät ole Googlen kuvahaun kärkituloksissa, kun hakukenttään kirjoittaa hiilihydraatit, mutta ne ovat siitä huolimatta kaikista tärkeimpiä. Älä siis koskaan vähennä hiilihydraatteja sisältävien hedelmien ja kasvisten käyttöä.

Neuvo saattaa muistuttaa palopuhetta, jonka äiti antaisi lapsilleen terveellisen ruuan tärkeydestä. Tukena on kuitenkin myös paljon tieteellisiä todisteita. Hiilihydraattipitoiset hedelmät ja kasvikset sisältävät elintärkeitä kasviperäisiä yhdisteitä, kuten porkkanoiden beetakaroteenia tai tomaattien lykopeenia. Täysjyvä- tai maitotuotteiden kaltaisista ylistetyistä hiilihydraattien lähteistä ei kyseisiä yhdisteitä löydy. 6 porkkanan terveyshyötyä

10 herkullista tapaa nauttia tomaatista

Kasviperäiset yhdisteet ovat ratkaisevassa roolissa, sillä ne vahvistavat kehon antioksidanttipuolustusta ja auttavat sitä puolustautumaan tulehduksia vastaan. Hiilihydraattipitoiset hedelmät ja kasvikset ovat myös tärkeitä kaliumin, C-vitamiinin ja kuidun lähteitä.
10 mahtavaa C-vitamiinin lähdettä

10 kuitupitoista ruokaa

Lähde: Women’s Health

Lue lisää: 

Terveellistä superruokaa halvalla

Terveempi elämä näiden kahdeksan ruoka-aineen avulla

Syö hyvin, elä terveenä