Previous slide
Next slide

Kokeile näitä kotikonsteja syylien poistamiseen

syylä
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Syylät on liitetty kansanperinteessä sammakoihin, noitiin ja taikuuteen, ja niistä eroon pääsemiseksi on käytetty kaikkea mahdollista etanoista heinäsirkan sylkeen. Syylien aiheuttajia ovat ihmisen papilloomavirukset. Syyliä voi esiintyä sormen sivussa, jalkapohjissa ja oireettomina sukupuolielimissä. Oma immuunijärjestelmä on paras puolustuskeino syyliä vastaan – se hävittää 65 prosenttia useimmista syylistä kahden vuoden kuluessa vaikka et tekisi mitään. Kannattaa kuitenkin käyttää näitä yksinkertaisia kotikonsteja, joilla ne saa katoamaan – se on kuin taikuutta!

Syylät saattavat näyttää oudoilta, mutta se ei tarkoita, että niiden hoitamiseen tarvittaisiin outoja keinoja. Aloita yksinkertaisilla totuuksilla:

*Unohda sakset. Vaikka ruman syylän nipsaiseminen poikki saattaa tuntua houkuttelevalta, siitä seuraa vain ongelmia – kipua ja tulehdus.

*Apteekista löytyvä syylänpoistoaine saattaa olla kannattava hankinta. Kunhan syylä ei ole herkällä alueella (kasvoissa tai sukuelimissä), käsikauppatuotteet tepsivät tunnetusti hyvin.

*Jalkapohjan syylät voivat olla hyvin kivuliaita. Leikkaa pala paksua, sileää puuvillakangasta tai osta apteekista itseliimautuva tyyny pehmustukseksi, kunnes syylä on poissa.

Kokeile näitä kotikonsteja

KOKEILE VALKOSIPULIKUURIA  Valkosipuli tuhoaa viruksia, mutta sen polttava vaikutus voi saada syylät hajoamaan ja putoamaan itsestään viikossa. Leikkaa kuorittu valkosipulinkynsi kahtia ja hiero leikkauspintaa syylään. Toista päivittäin tarpeen mukaan seitsemän päivän ajan.

MAUSTA MYÖS RUOKASI VALKOSIPULILLA  Monet tutkimukset ovat yhdistäneet valkosipulin syöpäriskin vähenemiseen – ja syöpä on pahin vihollinen, jonka immuunijärjestelmä voi kohdata. Se saattaa tehota myös syyliin: valkosipulin yhdisteiden on laboratoriotutkimuksissa osoitettu tuhoavan viruksia ja estävän niiden jakautumisen soluissa. Lue lisää valkosipulista! 

BANAANINKUORITEMPPU  Jotkut terapeutit suosittelevat teippaamaan palan banaaninkuorta – tahmea puoli alaspäin – syylää vasten. Vaihda se päivittäin, kunnes syylä katoaa. Tempun toimivuuden syistä on runsaasti teorioita: ärsytys stimuloi immuunijärjestelmää; banaaninkuoren kalium auttaa vähentämään puutostilaa (joidenkin mielestä syylät ovat merkki kaliuminpuutteesta); tiukasti iholle teipattu kuori vie syylältä hapen. Totuus on kuitenkin se, ettei kukaan tiedä, miksi banaaninkuori tehoaa, mutta huomattavan monet kertovat niin tapahtuneen.

KAURAA AAMIAISELLE JA OHRAA LOUNAALLE  Nämä täysjyvätuotteet sisältävät erityistä kuitua, beetaglukaania, joka tehostaa immuunijärjestelmää laittamalla valkosolut ja luontaiset tappajasolut liikkeelle. Tieteellisten todisteiden mukaan beetaglukaani voi jopa pienentää kasvaimia. Lue lisää kaurasta!

KYLLÄ VAIN, ILMASTOINTITEIPPIÄ  Huolellisesti toteutetussa tutkimuksessa todettiin, että ilmastointiteippi tehoaa syyliin paremmin kuin jäädytyshoito. Seuraavissa tutkimuksissa ei kuitenkaan saatu yhtä hienoja tuloksia, mutta asiantuntijat suosittelevat yhä ”ilmastointiteippihoitoa” erityisesti niille, jotka pelkäävät lääkäreitä ja lääkkeitä. Näin se tapahtuu: peitä syylät teipillä kuudeksi päiväksi. Liota sitten syyliä lämpimässä vedessä ja hiero niitä kevyesti hiomapaperilla tai hohkakivellä. Alkuperäisessä tutkimuksessa tutkijat pyysivät potilaita toimimaan näin jopa kahden kuukauden ajan, kunnes syylät lopulta katosivat. Teoriassa ilmastointiteippi toimii ärsyttämällä syylää ja herättämällä immuunijärjestelmän hyökkäämään sen kimppuun. Todellisuudessa kukaan ei tiedä, miksi temppu tehoaa.

LISÄÄ KEITTOON KUIVATTUJA SIENIÄ  Herkulliset metsäsienet, kuten tatit, siitakkeet ja huhtasienet, sisältävät 300 yhdistettä, mukaan lukien beetaglukaani, jotka nostattavat valkosolut taistelemaan tulehduksia vastaan.

HYPPYSELLINEN VEHNÄNALKIOITA  Lisää aamupuuron pinnalle näitä pieniä pähkinänmakuisia vehnänsiemenen osia jotka ovat pullollaan immuniteettia lisääviä ravinteita, kuten E-vitamiinia, B-vitamiineja, magnesiumia, kaliumia, rautaa ja sinkkiä.

TEE KURPITSAMUFFINEJA  Kurpitsassa on runsaasti A-vitamiinia, joka auttaa säätelemään immuunijärjestelmää ja auttaa valkosoluihin kuuluvia lymfosyyttejä nujertamaan tulehdukset tehokkaammin.

Milloin kannattaa hakeutua lääkärille?

Jos sinulla on syyliä, kokeile ensin yksinkertaisia menetelmiä, mutta jos ne eivät tehoa, varaa aika lääkäriltä. Jos olet yli 45-vuotias ja syylä ilmestyy yhtäkkiä tyhjästä, on paras varmistaa, ettei ole kyseessä ihosyöpä.

Pyydä lääkäriä vilkaisemaan syylää myös, jos se on punainen, turvonnut tai täynnä mätää – kyseessä voi olla tulehdus. Jos saat runsaasti syyliä, immuunijärjestelmässäsi saattaa olla ongelmia, ja tilanne on tarkistettava. Lopuksi, jos sinulla on diabetes tai immuunijärjestelmän toimintahäiriö, pyydä aina lääkäriä tutkimaan uudet syylät.

PARAS RESEPTI

Immuunijärjestelmää tehostava sieni-ohrakeitto

Tässä maistuvassa sopassa yhdistyvät monet tavalliset ainekset, joiden tiedetään voimistavan immuunijärjestelmää – joka puolestaan auttaa kehoa pääsemään tehokkaammin eroon syylistä.

60–90 grammaa kuivattuja sieniä
0,4 desilitraa oliiviöljyä
2,5 desilitraa sipulia silputtuna
1,25 desilitraa selleriä silputtuna
2 teelusikallista murskattua valkosipulia
1,25 litraa vähäsuolaista kanalientä
2 desilitraa ohrasuurimoita
suolaa ja pippuria maun mukaan

1 Laita sienet kulhoon ja peitä kiehuvalla vedellä. Anna sienten hautua pehmeiksi kannen alla. Säästä neste keittoon lisättäväksi.

2 Kaada oliiviöljy keittokattilaan, lisää sipuli ja selleri ja kuullota keskilämmöllä noin 6–8 minuuttia, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää porkkanat ja sienet ja kuullota vielä 6–8 minuuttia. Sekoita mukaan valkosipuli, sienien haudutusneste, kanaliemi ja ohrasuurimot. Kiehauta, vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen, kunnes ohra ja kasvikset ovat pehmeitä. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.

Lue Lisää:

Näin pysäytät nenäverenvuodon kotikonsteilla

Kokeile näitä kotikonsteja syylien poistamiseen 

Osta Kotikonsteilla terveeksi -kirja täältä!