Previous slide
Next slide

Viisi yksinkertaista keinoa, joilla vahvistat immuunijärjestelmääsi

Lemmikin paijaus parantaa immuunijärjestelmääsi
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Ilman ihmiskehon ällistyttävää kykyä torjua mikroskooppisen pieniä tunkeilijoita olisimme kaikkien mellastavien pöpöjen armoilla. Immuunijärjestelmän puolustusmekanismit ovat luonnostaan melko vaikuttavat, mutta ne tarvitsevat huoltoa ja tukea.

Erityisesti tämä on tarpeen pimeimmän talven aikaan, kun olemme stressaantuneempia ja sairastumme helpommin kuin muulloin. Näiden viiden helpon vinkin avulla voit vahvistaa immuunijärjestelmäsi toimintaa:

1. Rakasta eläimiä

Lemmikkieläimen paijaus ei ainoastaan täytä ihmisen perustarvetta kosketukseen – sen on myös havaittu hyödyttävän immuunijärjestelmää nostamalla mikrobeilta suojaavan ja tulehduksien torjuntaan osallistuvan IgA-vasta-aineen tasoja kehossa.

2. Laita musiikkia soimaan

Tutkijoiden mukaan noin 30 minuutin päivittäinen musiikin kuuntelu nostaa tulehduksia torjuvien vasta-aineiden määrää. Musiikki myös madaltaa stressitasoa, mikä on myös hyödyllistä sairastumisen ehkäisyssä.

3. Peitto heilumaan

Seksuaalisen aktiivisuuden ja hyvinvoinnin kokemuksen välillä on huomattu olevan yhteys. Tutkijat ovat saaneet selville, että seksiä harrastavat henkilöt arvioivat oman terveydentilansa paremmaksi kuin ne, jotka eivät olleet seksuaalisesti aktiivisia. Syynä tähän ovat seksin vaikutuksesta kohonneet IgA-tasot.

4. Tunne rajasi

Jos haalii itselleen jatkuvasti niin paljon tekemistä, ettei kaikesta pysty vaivatta selviytymään, aiheuttaa tilanne stressiä. Tämä puolestaan vaikuttaa kehon kykyyn reagoida tulehduksiin ja voi vaikuttaa ruokahaluun, aiheuttaa muutoksia unirytmiin ja johtaa jopa masennukseen. Jos et voi välttää stressiä elämässäsi, opettele rentoutumistekniikoita, kuten syvähengitystä.

5. Vaali ystävyyssuhteitasi

Eräässä pitkäaikaistutkimuksessa havaittiin, että ihmiset, joilla oli vahvat ystävyyssuhteiden verkostot elivät pitempään kuin ne, joilla oli vain muutamia ystäviä. Tutkimustulos viittaa siihen, että ystävillä on positiivinen vaikutus elämäntapavalintoihin, kuten tupakoimattomuuteen ja liikunnan harrastamiseen. Lisäksi ystävät tarjoavat tukea. Kaikki tämä tietää hyvää immuunijärjestelmällesi.

Lue lisää

Kuinka päästä eroon sitkeistä flunssaoireista?

8 takuuvarmaa keinoa pitää nuhakuume ja influenssa loitolla

Kymmenen tapaa, joilla estää allergisia reaktioita